Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wilma Pot. | Categorie: Utrecht.

Verslag JUG Utrecht 9 september 2019 – Easy Image door Joris Stolker

Nieuws

  • In oktober komt Simon Kloostra ons updaten over de SEO-regels en tips. Voor november of december wordt Wilco Alsemgeest gevraagd.
  • Door de organisatie wordt gevraagd naar input voor onderwerpen of sprekers? Wellicht kan een onderwerp zijn hoe om te gaan met de teruglopende populariteit van Joomla. Opgemerkt wordt dat er nu een marketingteam bezig is, maar enkele deelnemers zijn ‘uit armoede’ toch maar sites in WordPress gaan bouwen, want die worden specifiek door klanten gevraagd. In Joomla zijn meer mogelijkheden op technisch gebied en ook de workflows in Joomla 4 biedt perspectieven. Maar de markt van WP blijft veel groter. Ze hebben veel gratis plugins, maar de betaalde zijn duurder. Het managen van meerdere sites is gratis. Het lijkt goed hier is een avond aan te besteden en zo ook wat meer argumenten te bespreken om klanten te kunnen overhalen toch voor Joomla te kiezen. Er wordt ook de suggestie gedaan om een keer pagebuilders te bespreken, hiermee kan je snel het ontwerp van een website opzetten. Er is SP-pagebuilder voor Joomla, maar wellicht zijn er meer. Joomla 4 en de nieuwe mogelijkheden kan ook een onderwerp zijn. Zo heeft Joris Stolker een template gebouwd met Less, die hij graag eens wil komen laten zien aan ons.
  • Versie 3.9.11 is nu actueel.
  • De Pizza Bugs en Fun zal op 19 oktober in Maastricht plaatsvinden.
  • De JUG Rotterdam organiseert in oktober workshops rondom Yootheme.
  • 29 November is er Joostock Presenteert in Arnhem, een middag over handige tools. De exacte informatie staat binnenkort op de website.

Easy Image door Joris Stolker

Het idee van Joris was om de foto’s bij de intro en het volledige artikel in Joomla direct met de juiste formaten te kunnen uploaden.

Na wat problemen met mensen in India heeft hij de plugin door een Nederlands bedrijf laten programmeren. Allereerst is er een library gemaakt en later is de plugin en het component erbij gebouwd.

De plugin cropt de foto vanuit het midden en de metadata wordt eruit gehaald.

Als eerste dien je de library te installeren, daarna de content-plugin. Deze dien je te activeren en hierin zet je je instellingen. In het artikel is er nu een andere optie bij het tabblad “afbeeldingen” gekomen. Door te kiezen voor “insert images” kan je gelijk een heleboel foto’s uploaden, het gaat dan heel snel.

Voor online toepassingen zijn foto’s van 72 dpi voldoende. Je kan geen foto’s resizen zodat ze witte balken boven/onder of aan de zijkanten krijgen. In het component kan je diverse formaten toevoegen. De mapjes maakt hij zelf aan.

Er is speciaal gekozen om de code via library te maken, zodat andere extensiebouwers hierop aan kunnen haken, bijv. Acymailing of Eventbooking.

Op de website: www.stip.nl/easy-image-plugin vind je meer informatie (en een link naar video met uitleg). Op www.stip.nl/easy kan je de 4 bestanden downloaden. Het betreft de library met een plugin of met een component. Als je een button wil, moet je ook het component installeren.

De kosten voor het downloaden zijn momenteel gratis, maar het ontwikkelen kost geld en er is dus geen support. Bij commerciële inzet van Easy Image is een bijdrage/donatie zeer welkom!

Dokter Joomla

Er wordt weer gediscussieerd over het grote marktaandeel van WP en de hoop is dat als Joomla 4 wat gebruikersvriendelijker is we het marktaandeel een stukje terug kunnen winnen.

Geconcludeerd wordt dat Joomla zich wat meer moet richten op de gebruikersvriendelijkheid van de eindgebruiker.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.