De huidige wereldwijde crisis heeft de manier waarop de meesten van ons de afgelopen dagen leven onherkenbaar veranderd. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om je gedurende deze periode te verzekeren van de steun van het hele Joomla Project. Met veel regio's en landen die al weken vastzitten en dagelijks meer die er bijkomen, willen we onze gemeenschap en gebruikers aanmoedigen om contact te houden tijdens deze moeilijke tijden. Er is geen beter moment dan nu, om te weten wat ons verenigt en ons de sterke, dynamische, zorgzame community maakt waar we allemaal trots op zijn om lid van te zijn.

Communiceer, verbind, wissel ideeën uit, draag bij.
Laat ons deze crisis "samen als één" aanpakken.

Joomla is een geweldige manier om verveling te doorbreken en je hersenen actief te houden!

Terwijl we vastzitten, zullen velen van ons veel meer tijd omhanden hebben. Dit is een goed moment om Joomla te leren, je bestaande vaardigheden uit te breiden en, nog belangrijker, je tijd te besteden aan het project voor iedereen beter te maken.

 

Nieuw met Joomla?  Leer er meer over

Het launch.joomla.org platform stelt je in staat om je Joomla-site in een paar klikken te bouwen en om nieuwe componenten en templates te installeren of te testen . Aarzel niet om je project ook in Joomla 4 te testen.

Op zoek naar een gelijkgestemd bedrijf? Woon een Virtual JUG of ander online Joomla-evenement bij.

Een van de grootste klappen voor de community was het annuleren van persoonlijke bijeenkomsten als evenementen en Joomla User Groups (JUG's). Velen hebben hard gewerkt om deze evenementen online te zetten, wat een positieve noot is, omdat je evenementen kunt bijwonen waar de afstand daarbij je misschien oorspronkelijk had verhinderd.

Houd onze officiële socialemediakanalen in de gaten en/of bekijk de evenementenlijst voor online evenementen die eraan komen. Als je een webinar of een online sessie met betrekking tot Joomla organiseert, zorg er dan voor dat je het evenement in de evenementenlijst vermeldt, zodat communityleden meer te weten kunnen komen over het evenement en we het kunnen promoten op sociale media.

Je Joomla-vaardigheden opfrissen of verbeteren?  Duik in de documentatie!

Een online communityhandleiding voor Joomla! gebruikers, ontwikkelaars of iedereen die meer wil weten over Joomla! Momenteel hebben we 8.429 artikelen door onze Joomla! community leden geschreven en vertaald.
(https://docs.joomla.org/Main_Page)

Zin om iets terug te geven? Draag bij aan het project

Het Joomla-project wordt door de community aangestuurd en met trots! Het project is altijd op zoek naar vrijwilligers om het te ontwikkelen, te ondersteunen en te onderhouden. Het project is niet alleen afhankelijk van ontwikkelaars en wat je ervaringsniveau of vaardigheid ook is, het is zeer waarschijnlijk dat je bijdrage nodig is. Lees hier meer. (https://www.joomla.org/contribute-to-joomla.html)

Waag de sprong en sluit je aan bij een team

Veel van onze teams zijn op zoek naar hulp, ga, om een rol te vinden die bij je vaardigheden past, naar het Joomla Volunters Portal en bekijk de Help Wanted-pagina hier. (https://volunteers.joomla.org/help-wanted)

Breng ons je codeervaardigheden en help het uitbrengen van Joomla 4 te versnellen

Sinds het "Forum voor de Toekomst" in januari plaatsvond, is er een grote druk geweest om onze volgende versie naar bèta te krijgen. 

Als je ons als ontwikkelaar of tester een paar uur per week kunt besparen, ben je een van de drijvende krachten achter deze belangrijke mijlpaal.  Bekijk hier de laatste problemen: (https://github.com/joomla/joomla-cms/issues). Als je auteur van documentatie bent, neem dan contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een lijst met items die documentatie nodig hebben. Als je andere vaardigheden hebt die je denkt te kunnen bieden, neem dan contact op met het relevante team op het Joomla vrijwilligersportaal: (https://volunteers.joomla.org)

PBF zonder de P

Dat klopt, productie organiseert een doorlopend programma met bug oplossen terwijl we allemaal worden getroffen door de Covid-bug. Deze bijeenkomsten zullen, in het weekend, allemaal online zijn. Kijk voor de aankondigingen op sociale media en doe mee met het oplossen van bugs die bekend zijn!

Geef je les in Joomla?

De Educational Outreach werkgroep hoort graag van je! Het team begint met het samenstellen van een pakket educatief materiaal als bron voor alle betrokkenen in de sector. Bezoek de teampagina op het Joomla vrijwilligersportaal: ( https://volunteers.joomla.org/teams/education-outreach-working-group)

Meer manieren om betrokken te raken

Als je nog meer hulp nodig hebt bij het vinden van een manier om bij te dragen en het project te ondersteunen, dan zijn er enkele voorbeelden van hoe je kunt meedoen:

Nog steeds niet zeker waar te beginnen? Neem contact op met het Volunteer Engagement Team (VET) (https://volunteers.joomla.org/teams/volunteer-engagement-team) en vertel ons iets over jezelf en je vaardigheden - ze nemen contact met je op en helpen je op weg!

Hier staat het origineel van dit vertaalde artikel.