Ook binnen de Joomla Community heeft de uitbraak van het COVID-19 virus, ook wel Corona-virus genoemd, invloed. Oorspronkelijk werd het al aanbevolen om vooral thuis te gaan werken indien dit mogelijk is en werden bijeenkomsten met meer dan 100 personen verboden.

Tijdens de persconferentie van 23 maart werden er strengere maatregelen aangekondigd. De belangrijkste is hiervan is de onderstaande:

Alle bijeenkomsten, ook met minder dan honderd mensen, worden verboden. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften wordt een uitzondering gemaakt.

Voor onze community heeft dit invloed op Joomla Gebruikersgroepen want tot 1 juni wordt het verboden om samenkomsten te organiseren, de grens van meer dan 100 personen is losgelaten. Hierdoor zullen alle gebruikersgroep-bijeenkomsten tot in ieder geval 1 juni komen te vervallen. Aangekondigd is dat er met forse boetes handhaving plaats zal gaan vinden.

Binnenkort zullen we in een blog delen welke mogelijkheden er zijn om een online bijeenkomst te organiseren.

Wij wensen iedereen gezondheid toe en houden jullie op de hoogte wanneer er weer een JUG bijeenkomst gehouden kan worden. Hou dus vooral de agenda op de JoomlaCommunity website in de gaten!