Het Joomla! Project heeft op 19 september Joomla! 3.8 vrijgegegeven, de meest recente in de Joomla! 3 serie. Deze nieuwe versie bevat meer dan 300 verbeteringen aan het populaire CMS met twee functies die op ontwikkelaars gericht zijn: het nieuwe routeringssysteem en het begin van een compatibiliteitslaag voor Joomla! 4.0. Tegelijkertijd zijn er ook twee veiligheids-issues verholpen.

En de grote vraag is natuurlijk, wat is er nieuw in Joomla! 3.8?

Hier zijn een aantal nieuwe functies:

  • NIeuw routeringssysteem - Het nieuwe routingssysteem geeft gebruikers meer controle over hun URL structuur, inclusief de veelgevraagde mogelijkheid om ID's te verwijderen uit een URL.
  • Joomla! 4 compatibiliteitslaag - De ontwikkeling van Joomla! 4 heeft verschillende wijzigingen gebracht in hoe de core code is gestructureerd door het migreren van classes door PHP namespaces te gebruiken. Joomla! 3.8 bevat een mapping layer die ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om de oudere class names te gebruiken terwijl ze ook kunnen profiteren van de nieuwe class name structuur.
  • Verbeterde voorbeelddata installatie - Het is nu mogelijk om voorbeelddata te installeren in het beheerdeel van uw website na het voltooien van het installatieproces, het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen voorbeelddata te genereren of extensie-ontwikkelaars de mogelijkheid om makkelijk te installeren voorbeelddata voor hun extensies te verzorgen
  • Sodium Encryptie ondersteuning - PHP 7.2 introduceert een nieuwe sodium extensie voor het verwerken van versleutelde data, door een polyfill van deze bibliotheek in Joomla!3.8 wordt deze nieuwe API beschikbaar voor alle gebruikers, zelfs voordat ze upgraden naar PHP 7.2
  • Bezoek de Joomla! 3.8 site voor meer informatie.

Is uw website klaar voor Joomla! 3.8?

Joomla! 3.8 is een één-klik upgrade net als alle voorgaande 3.x versies. Voordat u upgrade is het belangrijk om alle externe extensies te updaten en ook een back-up van uw website te maken en te controleren. DIt is ook een goede gelegenheid om te controleren of uw hosting al de nieuwere PHP- en databaseversies ondersteund. Wij bevelen aan om PHP te upgraden naar PHP 7 of 7.1 omdat deze een aanzienlijke snelheidswinst voor uw website kan betekenen. 

Verdere systeemvereisten kunnen gevonden worden op onze pagina hiervoor. Zoals altijd met nieuwe functies die de structuur van uw website kunnen beïnvloeden raden we het ter strengste aan om in een aparte omgeving te testen en verwijzingen in te stellen voordat de moderne router op bestaande websites geactiveerd wordt.

Veiligheidsprobleem opgelost

Core - Information Disclosure in LDAP Authentication Plugin (affecting Joomla 1.5.0 - 3.7.5) Meer informatie »
Core - Information Disclosure in com_content Archived Articles Model (affecting Joomla 3.7.0 - 3.7.5) Meer informatie »

Bezoek het Security Centre voor meer informatie.

Download

Download Joomla! 3.8.0

Download Joomla! 3.8 Upgradebestand

Vergeet niet de cache van uw browser te legen na de upgrade. Wanneer u een bug vind in Joomla! kunt u deze in de Joomla! Issue Tracker melden.

Een grote dank aan onze vrijwilligers!

Een grote dank aan iedereen die heeft geholpen bij het tot stand komen van Joomla! 3.8! Een overzicht van ontwikkelaars die hierbij hebben geholpen is op de Thank You pagina te vinden. Behalve de ontwikkelaars ook een grote dank aan het 3.8 marketing team, het afbeeldingen team en het vertalingen team! U kunt hun namen ook vinden op de Thank You pagina.

Spread the Joomla! Love

Heeft Joomla! uw geholpen om uw werk beter te doen, geld heeft bespaard, het mogelijk gemaakt om meer te doen met uw website? Dan kunt u anderen helpen deze zelfde resultaten te halen en meer te ontdekken met dit geweldige Open Source Content Management Systeem door dit te delen met anderen. Verspreid het nieuws!

Er is een grote hoeveelheid aan afbeeldingen beschikbaar om te delen in blogs, via sociale media of in banners op uw website. Deze kunnen gevonden worden op het Joomla! 3.8 Afbeeldingen pagina. Wij vinden het geweldig als u wilt helpen om "spread the Joomla! love" en zo dit in uw netwerk kenbaar te maken.

Bent u een journalist, blogger of evangalist?

U kan dan contact opnemen met hetDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor interviews of andere content.

Hebt u marketingvaardigheden?

U kan dan betrokken raken met het Joomla! Marketing Team via hun pagina op de Joomla! Volunteers Portaal.

Maak de volgende Joomla! release nog beter

Aan Joomla! 3.9 en 4.0 wordt al gewerkt. Als u hierbij wilt helpen kan u direct een verschil maken. Wordt lid van de Joomla! Volunteer community en draag uw vaardigheden en tijd bij om Joomla! nog groter te maken.

  • Wordt een tester - er zijn geen speciale vaardigheden nodig behalve test releases te installeren en rapportage instructies te kunnen volgen.
  • Help ons vertalen - voor diegene die Engels spreken en een andere taal.
  • Nieuwe functionaliteiten documenteren - voor diegene die handleidingen en technische documentatie kan schrijven.
  • Andere vlakken - vind een onderwerp dat bij uw vaardigheden en interesse past.

Reageer

1000 Resterende tekens