Het Joomla! project en het Production Leadership Team zijn er trots op de release van Joomla! 3.7 aan te kondigen, de nieuwste in de 3.x serie. Deze nieuwe release biedt meer dan 700 verbeteringen aan het populaire CMS, inclusief veel functies die het beheer van Joomla! websites makkelijker maken met meer functies als ook verschillende veiligheidsupdates.

Extra Velden

Eén van de grootste nieuwe functionaliteit in deze release is de mogelijkheid voor beheerders om Extra Velden toe te voegen. Er zijn wel 15 verschillende types extra velden beschikbaar zoals lijsten, tekstvelden, datums etcetera. Voor de beheerder van de site zal het mogelijk zijn om deze aan te maken voor artikelen, gebruikers en contactpersonen. Wanneer u een artikel bewerkt, worden de velden weergegeven op een apart tabblad en kunnen gevuld worden met gegevens. Middels veldgroepen is het mogelijk de extra velden te groeperen op hun eigen tabbladen. ACL, meertaligheid, lay-outs en verschillende andere opties zijn beschikbaar om ze aan uw behoeften aan te passen.

Meertalige sites

Meertalige sites maken is gemakkelijker en wordt beter ondersteund dankzij de meertaligheid associatie functie. De compleet nieuwe meertaligheid associatie component geeft de mogelijkheid om uw inhoud te vertalen vanuit één interface. Third-party extensie-ontwikkelaars kunnen hun extensies ook voorbereiden op integratie met deze nieuwe functie.

Er zit een groot extra voordeel in het taalbeheer hulpmiddel, aangezien de inhoudstaal nu automatisch aangemaakt wordt tijdens de installatie van een nieuw taalpakket. U hoeft alleen op publiceren te klikken! En dat is niet alles: Bewerk uw vertaalde inhoud door eenvoudig op het taal-icoon te klikken. Selecteer, bewerk en ontkoppel uw gekoppelde item in het associatie-tabblad van uw menu-item

Verbeterde werkstroom

Bouw uw menu-item en uw inhoudstype in één stap! U kunt nu “de drieëenheid”: menu-item, artikel en categorie - in één stap aanmaken, zonder tussen inhoud, categorie en menubeheer heen en weer te springen. Klik bij het aanmaken van een menu-item voor ‘één enkel artikel’ op de ‘aanmaak knop’, schrijf uw artikel, sla het op en maak dan een categorie aan. U kunt ook contactpersonen, nieuwsfeeds, en menu-item aliassen in het proces aanmaken.

Menu beheer aanpassen

Een ander menu-gerelateerd voordeel: Voor websites waarbij meerdere personen toegang tot de beheersomgeving hebben is het mogelijk om het beheermenu te beheren met de nieuwe Beheermenu manager. Op deze wijze kan er net zo makkelijk als aan de voorkant van de website het beheermenu aangepast worden voor specifieke gebruikers.

Overige wijzigingen

Deze release brengt ook een aantal nieuwe en verbeterde functies speciaal voor ontwikkelaars. Joomla! 3.7 brengt onder andere verbeteringen in het

 • update-systeem
 • cache-systeem
 • extensie-management

Naast de bovenstaande functies zijn er ook een aantal significatie verbeteringen waaronder:

 • Doe meer met TinyMCE. Er zijn nieuwe knoppen toegevoegd aan de werkbalk.
 • Makkelijker extensie onderhoud. Ontwikkelaars van extensies kunnen nu een indicatie in het pakket-manifestbestand van hun extensie instellen.

De kleine wijzigingen die het verschil maken:

 • Bekijk de algemene instellingen vanuit uw item, geen giswerk of dubbele controles meer.
 • Een strakker, moderner beheer-template.
 • Een bijgewerkte datum en tijd kiezer, nu meertalig.
 • Eenmalig inloggen op het beheergedeelte en de website, u hoeft niet meer apart in te loggen.

De update van Joomla! 3.6.x naar 3.7 is een één-klik update en geen migratie. Het zelfde geldt voor elke opvolgende versie in de 3.x serie van Joomla! Om een volledige lijst van alle functies te zien kunt u de 3.7 website (vertaald in 25 talen) bezoeken.

Veiligheidsprobleem opgelost

 • Lage prioriteit - Core - Information Disclosure (betreft Joomla! 1.5.0 t/m met 3.6.5) Meer informatie »
 • Lage prioriteit - Core - XSS Vulnerability (betreft Joomla! 3.2.0 t/m 3.6.5) Meer informatie »»
 • Lage prioriteit - Core - XSS Vulnerability (betreft Joomla! 1.5.0 t/m 3.6.5) Meer informatie »
 • Lage prioriteit - Core - XSS Vulnerability (betreft Joomla! 1.5.0 t/m 3.6.5) Meer informatie »
 • Lage prioriteit - Core - XSS Vulnerability (betreft Joomla! 3.2.0 t/m 3.6.5) Meer informatie »
 • Lage prioriteit - Core - ACL Violations (betreft Joomla! 1.6.0 t/m 3.6.5) Meer informatie »
 • Lage prioriteit - Core - ACL Violations (betreft Joomla! 3.2.0 t/m 3.6.5) Meer informatie »
 • Lage prioriteit - Core - Information Disclosure (betreft Joomla! 3.4.0 t/m 3.6.5) Meer informatie »

Is uw website klaar voor Joomla! 3.7?

Zoals altijd is het voor een upgrade belangrijk om vooraf alle extensies te updaten en een backup van uw website te maken. Dit is ook een handig moment om de PHP- en database-versies van uw hoster te controleren. Wij adviseren PHP 7.0 of 7.1 te gebruiken aangezien dit een aanzienlijke snelheidswinst van uw website oplevert. 

Wanneer u in de beheersomgeving de Hathor template gebruikt wordt er aanbevolen om de Isis template te gaan gebruiken. Dit om dat Hathor verouderd is en mogelijk niet alle mogelijkheden van Joomla! 3.7 kan bieden.

Download Joomla! 3.7.0

Download Joomla! 3.7 Upgradebestand

Vergeet niet de cache van uw browser te legen na de upgrade. Wanneer u een bug vind in Joomla! kunt u deze in de Joomla! Issue Tracker melden.

Een grote dank aan onze vrijwilligers!

Een grote dank aan iedereen die heeft geholpen bij het tot stand komen van Joomla! 3.7! Meer dan 1600 wijzigingen zijn gemaakt sinds Joomla! 3.6.5 in 2016 is uitgekomen. Een overzicht van ontwikkelaars die hierbij hebben geholpen is op de Thank You pagina te vinden. Behalve de ontwikkelaars ook een grote dank aan het 3.7 marketing team, het afbeeldingen team en het vertalingen team! U kunt hun namen ook vinden op de Thank You pagina.

Spread the Joomla! Love

Heeft Joomla! uw geholpen om uw werk beter te doen, geld heeft bespaard, het mogelijk gemaakt om meer te doen met uw website? Dan kunt u anderen helpen deze zelfde resultaten te halen en meer te ontdekken met dit geweldige Open Source Content Management Systeem door dit te delen met anderen. Verspreid het nieuws!

Er is een grote hoeveelheid aan afbeeldingen beschikbaar om te delen in blogs, via sociale media of in banners op uw website. Deze kunnen gevonden worden op het Joomla! 3.7 Afbeeldingen pagina. U kunt ook de Joomla! 3.7 video op ons YouTube kanaal vinden, in al 30 talen beschikbaar. Wij vinden het geweldig als u wilt helpen om "spread the Joomla! love" en zo dit in uw netwerk kenbaar te maken.

Bent u een journalist, blogger of evangalist?

U kan dan contact opnemen met hetDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor interviews of andere content.

Hebt u marketingvaardigheden?

U kan dan betrokken raken met het Joomla! Marketing Team via hun pagina op de Joomla! Volunteers Portaal.

Maak de volgende Joomla! release nog beter

Aan Joomla! 3.8, 3.9 en 4.0 wordt al gewerkt. Als u hierbij wilt helpen kan u direct een verschil maken. Wordt lid van de Joomla! Volunteer community en draag uw vaardigheden en tijd bij om Joomla! nog groter te maken.

 • Wordt een tester - er zijn geen speciale vaardigheden nodig behalve test releases te installeren en rapportage instructies te kunnen volgen.
 • Help ons vertalen - voor diegene die Engels spreken en een andere taal.
 • Nieuwe functionaliteiten documenteren - voor diegene die handleidingen en technische documentatie kan schrijven.
 • Andere vlakken - vind een onderwerp dat bij uw vaardigheden en interesse past.

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
Joris85
Ik heb de update direct getest op enkele kleine site's.
Dat je zo blij kan worden van een Joomla update wist ik nog niet :-D

Het beheer is echt zoveel fijner geworden en menu's aanmaken voor backend en artikelen aanmaken tijdens het aanmaken van een menu item is echt fantastisch :-)

Nu 5 site's geupdate en op paar caching en sessie issues nog geen grote problemen gehad.
Maar ik heb al wel gezien dat Hikashop bijvoorbeeld issues heeft met de popups in het beheer dus daar wacht ik nog even mee.

Ga zo door!

2
EasyDiscuss Avatar
Ronald Roelands
Ik zou even wachten met installatie!!! Ik zie ineens tientallen sites wegvallen met foutmeldingen zoals
Cannot use a scalar value as an array in /www/htdocs/MYSITE/libraries/cms/html/html.php on line 620
Probeer nu de backup te lanceren maar die lijkt nu ook te weigeren :-(

0
EasyDiscuss Avatar
Ella
Ik heb de update naar 3.7 uitgevoerd. Dat leek probleemloos te gaan, maar nu ik een artikel wil gaan bewerken, blijkt dat mijn tekst er helemaal niet in staat. Op de website online staat de tekst wel. (www.concertante.nu)

Bij het aanmaken van een nieuw menu-item staat er dit bovenaan de pagina: Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /www/htdocs/concerta/plugins/system/YJMegaMenu/YJMegaMenu.php on line 37.
Deze tekst staat er 8 keer: 4x voor line 37 en 4x voor line 38.
Ik ben een leek en snap dus echt niet hoe ik dit weg kan krijgen. Wie weet wat ik moet doen?

0

Reageer

1000 Resterende tekens