Joomla 3 doe meer

Het laatste nieuws vandaag gepubliceerd door het Joomla! Production Leadership Team (PLT) is dat er een bijgewerkt schema is uitgekomen voor de release van de Joomla! 3.4 versie.

Het PLT geeft aan dat ze veel hebben gehad aan alle reactie’s en bug fixes en de voorstellen voor nieuwe functionaliteiten na het uitkomen van de eerste Alpha versie van Joomla! 3.4.

Het nieuwe bijgewerkte schema ziet er als volgt uit:

  • 20 Januari 2015 3.4 Feature Freeze ( stop op nieuwe functionaliteiten voor deze versie)
  • 27 Januari 2015 3.4 Beta 1 *
  • 3 februari 2015 3.4 Beta 2 *
  • 10 februari 2015 3.4 Release Candidate
  • 17 februari 2015 3.4 Stabiele release

*beta voor testen in diverse server configuaties en met verschillende extensies

Het release schema voor Joomla! 3.4 is aangepast

  • 17 februari 2015 3.4 Release Candidate
  • 24 februari 2015 3.4 Stabiele release

Een weekje langer wachten dus.

Houd er wel rekening mee dat de data aan verandering onderhevig kunnen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers en andere omstandigheden.
Als het niet tegen zit kunnen we dus eind februari de nieuwe Joomla! 3.4 versie verwachten.

Dat geeft iedereen de mogelijkheid om voorbereiding te treffen en indien noodzakelijk aanpassingen te doen om probleemloos te kunnen updaten, upgraden of migreren van recente of oudere Joomla! versies.

Ook kan je een bijdrage leveren aan een zo goed mogelijk geteste versie van Joomla! 3.4, door zelf actief mee te helpen testen. Informatie over hoe dat in zijn werk gaat is onder andere te vinden in het uitstekende artikel van PLT lid Roland Dalmulder.

Aankondigingen over nieuwe versies zijn uiteraard altijd te lezen op joomla.org en op deze website, maar ondertussen kan er altijd getest worden  met een “Nightly build”.
Nightly builds zijn dagelijks bijgewerkte ontwikkelversies van Joomla 3.4 die via GitHub beschikbaar zijn. Dit pakket is beschikbaar op http://developer.joomla.org/cms-packages

Zoals altijd geldt dat deze versies vanzelfspreken niet gebruikt moeten worden op productie wesites (live sites), testen doe je op met een schone joomla installatie of met een kopie (backup) van je eigen site op een andere server of lokaal op je eigen computer.

Help mee met testen zodat we samen Joomla! nog veiliger en betrouwbaarder kunnen maken, geef je op als vrijwilliger, mee helpen kan op verschillende niveau’s. Meer informatie vindt je op http://developer.joomla.org/cms/volunteer.html 

Bron van dit artikel is te vinden op http://developer.joomla.org/news/601-joomla-3-4-release-timeline-update.html

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
slibbe
3.4 is er!<br />http://www.joomla.org/announcements/release-news/5586-joomla-3-4-is-here.html
0

Reageer

1000 Resterende tekens