| Door: Martijn Maandag. | Categorie: Versies.

Joomla 4.1.3 en 3.10.9 zijn nu beschikbaar

Joomla 4.1.3  en 3.10.9 zijn nu beschikbaar. Dit zijn bug-fix releases voor de 4.x en 3.x serie van Joomla welke diverse reparaties en verbeteringen bevatten

Wat zit er 4.1.3?

Joomla 4.1.3 bevat de volgende bugs op, waaronder:

Bugs-fixes en verbeteringen

  • Diverse 8.1 reparaties (zie)
  • Verbeteren van SVG upload (#37703)
  • Taal verbeteringen (zie)
  • Verbeteren van het maken van een onderliggend template (#36250)
  • Repareren planner DB query (#37463)
  • Cassiopeia SCSS variabelen krijgen de !standaard flag (#37360)

Bezoek GitHub voor de volledige lijst met bug fixes

Wat zit er in 3.10.9?

Bug-fixes en verbeteringen in 3.10.9

  • Wijzigen date format in Last-Modified Header (#20905)
  • Speciale string voor "I do not agree" in de general JNO (#37346)
  • Update Ca cert bestanden vanaf 26.04.2022 (#37700)
  • Verbeteren herinneren van een wachtwoord verzoek / reset bericht (#30787)

Bezoek GitHub voor de volledige lijst met bug fixes.

Waar kan ik Joomla 4.1.3 en de nieuwste update van Joomla 3.10, Joomla 3.10.9, downloaden?

Via de Downloads site, natuurlijk :)

Nieuwe installaties

Nieuwe installatie instructies en technische vereisten

Download Joomla 4.1.3English (UK), 4.1.3 Full Package

Moet ik Joomla 3.10 gebruiken voor nieuwe installaties?

Joomla! 3.10 gaat langzaam naar Einde Ondersteuning (EOS). Er is minder dan een half jaar voor repareren van bugs en daarna nog een jaar voor veiligheid reparaties tot 17 augustus 2023. Met Joomla! 4.x, is de nieuwe hoofdversie al bijna een jaar beschikbaar en deze biedt veel verbeteringen. Daarnaast heb je voordeel aan de nieuwste productie versies van PHP welke ook veiligheid en performance verbeteringen aan je site brengen.
Dus, hoewel je nieuwe projecten met Joomla! 3.10 kunt beginnen raden we aan alleen Joomla! 4 voor nieuwe projecten te gebruiken.

Download Joomla 3.10.9English (UK), 3.10.9 Full Package

Upgrade pakketten

 
Denk eraan.... Schoon de browser cache na het updaten.
Fout gevonden? Meld het bij de probleemmelder.
Vragen? Kijk in de documentatie voor FAQ's over het 4.1.3 release / 3.10.9 release.
 
Wil je een rondtoer met Joomla 4 maken zonder te hoeven installeren? Daar hebben we een oplossing voor: Probeer Joomla 4 op launch.joomla.org

Hoe kan ik mijn site upgraden naar Joomla 4.1?

Als je site een Joomla 4.0.x installatie is

Het is dan een normale update; Backup en update zoals je zou doen met een andere Joomla update via de interne updater.

Als je site een Joomla 3.x installatie is

Geen paniek, daar ben je niet alleen in, we leiden we je door de mini-migratie.

De eerste stap zal zijn om je site bij te werken naar Joomla 3.10. We nodigen je uit Joomla 3.10 The Pre-update Checker te lezen. De 3.10 update controle zal je vertellen welke extensies niet compatibel met Joomla 4.0 zijn (geweldig niet?).
En daarna hoef je slechts de stap-voor-stap handleidingen te volgen. Je vindt ze bij de officiële documentatie op  https://docs.joomla.org/Why_Migrate. Het plannen is het belangrijkste deel van het mini-migratie proces. Kijk bij  https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x om te beginnen. Onderaan dat document kun je dan doorgaan met de stap-voor-stap mini-migratie van 3.10 naar 4.x. en specifiek beginnen met het plannen (je vindt genoeg informatie en handleidingen over Joomla 4 op JDocs).
Let op: we adviseren je de migratie eerst te testen op een kopie van je productie website.

Nu migreren?

Je vraagt je misschien af of je zo snel mogelijk moet migreren? Idealiter zou je de migratie nu moeten plannen zodat je kunt migreren op het moment dat template en extensies klaar zijn voor J4. Gebruik dit als een gelegenheid om oude ne verouderde extensies te verwijderen. Er kan meer met de core, veilig en effectief, dus als een extensie nog niet gemigreerd is, kijk of hij nog echt nodig is..

Houd in gedachte dat 3.10 nog minder dan 1,5 jaar ondersteund wordt, je zou dus zo langzamerhand je migratie moeten gaan plannen en klaar zijn voor het moment dat 3.10 zijn ondersteuning eindigt in August 2023.
Je kunt artikelen over het proces van mini-migraties en Joomla 4.1 lezen in het Joomla Community Magazine).

Joomla 4.1 is uit, laat van je horen!

We hebben het beste Joomla ooit uitgebracht.  Laat dat de wereld weten.
Gebruik voor de geweldige nieuwe functies de hashtag #Joomla4 en #Joomla4All.

Link naar J4 Brochure: https://joom.la/J4brochure

Link naar J4 Documentatie

https://docs.joomla.org/J4.x:Getting_Started_with_Joomla!

https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Voor wie is Joomla?

Moet je een website maken? Voor persoonlijk gebruik, je werk, liefdadigheid, niet om winst te maken. Misschien een universiteit, een lokale overheid, dan is Joomla iets voor jou.

Een web agentschap  heeft een goed ondersteund framework nodig groeit met de behoeften van de klant. Dan is Joomla iets voor jou.

Geschreven door vrijwilligers uit iedere sector wordt het op het hele internet gebruikt voor allerlei soorten projecten: kleine projecten, maar ook sites van overheden. Van kleine webshops tot sites van wereldmerken, Joomla is in staat te groeien om aan te sluiten bij je behoeften.

Joomla’s kracht komt uit zijn steeds evoluerende codebasis, op de hoogte blijven van de beste praktijken, maar ook uit zijn grote ecosysteem van ontwikkelaars die kansen in de markt zien en de gaten vullen met goede software ontworpen voor de behoeften van de echte wereld.

Joomla! 4.1 is de nieuwste in een wereldklasse CMS dat je in staat stelt te beginnen met je website waarbij je weet dat het kan groeien met je behoefte en je klanten.
Dit alles en daarnaast is Joomla 4 gratis te gebruiken en open-source software.

Waar wacht je op? Installeer vandaag en laat je toekomst groeien.

Hoe kun je de Joomla ontwikkeling helpen?

Er zijn diverse manieren waarop je actief betrokken kunt raken bij Joomla. Het maakt niet uit of je codeur bent, integrator of een gebruiker van Joomla. Je kunt contact opnemen met een vrijwilliger team om meer informatie te krijgen of, als je daar klaar voor bent, je aansluiten bij de Joomla! Bug Squad.

De Joomla! Bug Squad en het CMS Release Team zijn een van de meest actieve teams in het CMS ontwikkel proces en zoeken altijd mensen (niet alleen ontwikkelaars) die kunnen helpen met het verzamelen van bug reports, coderen van patches en het testen van oplossingen. Een geweldige manier om je kennis te verhogen van Joomla en ook een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten vanuit de hele wereld.

Lees, als je belangstelling hebt, over ons in de Joomla! Wiki en, als je je erbij wilt aansluiten, e-mail dan Jacob Waisner, [email protected], onze Bug Squad coördinator.

Je kunt de Joomla ontwikkeling ook helpen door degenen te danken die betrokken zijn in vele gebieden van het proces. Het project wil ook al de bijdragers bedanken die de tijd hebben gevonden werk te doen en aan te bieden om in het Joomla! CMS en Framework op te nemen.

Veel dank aan alle vrijwilligers!

Joomla is het resultaat van duizenden uren werk door talloze vrijwilligers.

Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan de 4.1 & 3.10 release!

Dit is een vertaling van de originele release-aankondiging.