| Door: Martijn Maandag. | Categorie: Versies.

Verjaardagscadeautje aankondiging - Joomla 4 stable 17 augustus

Het Joomla Project is blij de geplande beschikbaarheid van de stabiele versies van Joomla CMS 4.0 en Joomla 3.10 aan te kondigen.

Joomla! wordt 16 op 17 augustus 2021

En het is met grote trots dat het Joomla! Project de geplande lancering van Joomla 4.0 en Joomla 3.10 aankondigt welke samenvalt met de viering van de verjaardag.

Joomla4You

Na bijna 4 jaar bouwen is Joomla 4 eindelijk daar. Dit open source, community project heeft een Content Management Systeem opgeleverd dat meer dan 123.000.000 keer in 16 jaar is gedownload. Vertaald in 77 talen  en met meer dan 2,5 miljoen sites. Met 3,1% is Joomla het derde CMS wat neerkomt op 1 op de 50 websites op Internet. Met meer dan 9% van alle zakelijke websites legt Joomla, zo uit de doos, de nadruk op toegankelijkheid, snelheid, veiligheid en SEO, waardoor het de CMS keuze is voor sites die uitbreidbaar zijn en kunnen groeien.

Joomla 4: het gratis te download en gebruiken, volledig door vrijwilligers gebouwde CMS met 16 jaar ervaring in het leveren van producten die je kunt vertrouwen.

Joomla4Accessibility

Hoe groot je site ook is, toegankelijkheid is een noodzaak en vanaf het begin biedt Joomla 4 het bovenste beste op het gebied van toegankelijkheid. De weergave, contrast en infrastructuur hebben alle toegankelijkheid ingebouwd zodat al je bezoekers daar profijt van hebben. We zijn gegaan voor W3C Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 (met AA compliance).

Joomla4Design

Een opnieuw ontworpen beheergedeelte versnelt het aanmaken van inhoud. Verbeterd mediabeheer en bijgewerkte tekstverwerker geven de kracht geweldige websites te ontwerpen en bouwen. Artikel-templates helpen jou en je collega's om je aan het pagina-ontwerp te houden.

Joomla4Emails

Bezorg aangepaste e-mails die je website-publiek effectief verwelkomen en informeren! Met het nieuwe e-mail template systeem is het makkelijker dan ooit dat de e-mails die je site verstuurt zich richten op de boodschap en het merk. Je kunt je site nu op een hoger niveau brengen bij het communiceren met je klanten.

Joomla4Search

Zoeken is een zetje voor elke website. Het geeft je bezoekers de mogelijkheid in te zoomen op gebieden waar ze in geïnteresseerd zijn, verhogen van de binding en het verbeteren van de ranking van je site. Als het aankomt op zoeken, kijk dan niet verder, Joomla 4 'Slim zoeken' heeft veel verbeteringen ten opzichte van het voorgaande Joomla zoeken en is het beste wat vandaag geboden wordt.

Joomla4SEO

Kom snel bovenaan iedere zoekmachine met Joomla 4. Het zorgt voor SEO zodat je je erop kunt focussen dat je geweldige inhoud de aandacht krijgt. SEO gebouwd in de architectuur van de pagina betekent dat je de juiste paginastructuur krijgt zonder extra extensies.

Joomla4Security

Het hebben van een site met de nieuwste van het nieuwste goed geschreven code helpt vooruit te blijven als het aankomt op veiligheid. Met veel architectuur wijzigingen ontworpen om de beveiliging te maximaliseren en om hackers buiten te houden, kun je er vanuit gaan dat de overgang naar Joomla 4 een wijs besluit is. De voordelen zijn oneindig als het aankomt om ervoor te zorgen dat de data van je klant zo beschermd zijn als mogelijk.

Joomla4Speed

Met Joomla 4 profiteer je van de verbeterde performance. Snelheid is een van de top factoren bij conversies of de site nu e-commerce is of als je de aanmeldingen wilt verhogen. Joomla 4 geeft je site het zetje die het nodig heeft.

Joomla4Workflows

Workflows helpen je site efficiënt te draaien, ervoor zorgend dat de dingen die uitgevoerd moeten worden gedaan worden en wel door de juiste personen. Gecombineerd met de vele verbeteringen in mediabeheer zullen redacteuren houden van de nieuwe  workflow en het mediabeheer.

Waar vind ik meer infrmatie?

Link naar J4 brochure: https://joom.la/J4brochure

Link naar J4 documentatie

  https://docs.joomla.org/J4.x:Getting_Started_with_Joomla! 
  https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Joomla 3.10 helpt bij de overgang naar Joomla 4

Samen met Joomla 4 RC5, brengen we de eerste release candidate versie van Joomla 3.10 uit.

Joomla 3.10 is de brug tussen de 2 hoofdreleases. Joomla 3.10 stable zal hoofdzakelijk een release zijn die overgangen bevat van API wijzigingen uit de Joomla 4.0 ontwikkeling om te helpen om de overgang naar de volgende hoofdrelease makkelijker te maken voor de community. Joomla 3.10 zal twee jaar ondersteund worden nadat het is uitgebracht.

Als je website eenmaal bijgewerkt is naar 3.10, zal de voor-update-controle je in staat stellen de compatibiliteit met de Joomla 4.0 minimum vereisten controleren met betrekking tot de huidige hosting omgeving en, nog belangrijker, je geïnstalleerde extensies. Dit helpt om soepel naar Joomla 4.0 te migreren.

Voor wie is Joomla!?

Joomla4All

Joomla4! is voor iedereen.

Geschreven door vrijwilligers uit iedere sector wordt het op het hele internet gebruikt voor allerlei soorten projecten: kleine projecten, maar ook sites van overheden. Van kleine webshops tot sites van wereldmerken.

Joomla’s kracht komt uit zijn steeds evoluerende codebasis, op de hoogte blijven van de beste praktijken, maar ook uit zijn grote ecosysteem van ontwikkelaars die kansen in de markt zien en de gaten vullen met goede software ontworpen voor de behoeften van de echte wereld.

Joomla! 4 is de nieuwste in een wereldklasse CMS dat je in staat stelt te beginnen met je website waarbij je weet dat het kan groeien met je behoefte en je klanten.
Dit alles en daarnaast is Joomla 4 gratis te gebruiken en open-source software.

Waar wacht je op? Installeer vandaag en laat je toekomst groeien.

Hoe kun je de Joomla! ontwikkeling helpen?

Er zijn diverse manieren waarop je actief betrokken kunt raken bij Joomla. Het maakt niet uit of je codeur bent, integrator of een gebruiker van Joomla. Je kunt contact opnemen met een vrijwilliger team om meer informatie te krijgen of, als je daar klaar voor bent, je aansluiten bij de Joomla! Bug Squad.

De Joomla! Bug Squad is een van de meest actieve teams in het CMS ontwikkel proces en zoekt altijd mensen (niet alleen ontwikkelaars) die kunnen helpen met het verzamelen van bug reports, coderen van patches en het testen van oplossingen. Een geweldige manier om je kennis te verhogen van Joomla en ook een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten vanuit de hele wereld.

Lees, als je belangstelling hebt, over ons in de Joomla! Wiki en, als je je erbij wilt aansluiten, e-mail dan Jacob Waisner, [email protected], onze Bug Squad coördinator.

Je kunt de Joomla ontwikkeling ook helpen door degenen te danken die betrokken zijn in vele gebieden van het proces. Het project wil ook al de bijdragers bedanken die de tijd hebben gevonden werk te doen en aan te bieden om in het Joomla! CMS en Framework op te nemen.

Veel dank aan alle vrijwilligers!

Veel dank gaat uit naar iedereen die bijgedragen heeft aan de 4.0 release. Momenteel zitten we op meer dan 46.150 commits waarbij veel verschillende mensen bijgedragen hebben aan deze commits (buiten de testers en andere niet-code activiteiten).
https://www.youtube-nocookie.com/embed/HCXJWDHncfk?rel=0&controls=0&showinfo=0