video-tutorial-rsformsIn de videotutorial bijdrage aan JoomlaCommunity.nl van deze maand bespreekt Marco Corrò, Joomla docent bij De Digitale Academie, hoe je aan je Joomla website formulieren kunt toevoegen door gebruik van de populaire RS Form! Pro extensie.

Joomla is redelijk beperkt in de standaard mogelijkheden voor het opzetten van formulieren in je website. Talrijke extensies zijn er beschikbaar om dit toch voor elkaar te krijgen. Marco heeft zelf een voorkeur voor de veelgebruikte RS Form! Pro. Deze commerciële extensie biedt veel mogelijkheden om eenvoudige en geavanceerde formulieren te bouwen en verwerken. Marco laat in deze video tutorial stap voor stap zien hoe je een formulier opbouwt.

vergroten Klik op vergoten om de video op volledige schermweergave af te spelen.

Meer informatie over RS Form! Pro vind je in de extensions directory of op www.rsjoomla.com.

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
henk21567
Hallo Marco,<br /><br />Allereerst een compliment voor de heldere uitleg in je video(s)!<br /><br />Mbt tot RS forms heb ik een vraagje: hoe zit het met de mogelijkheid opm de standaard Submit-button te vervangen door een grafische button?
EasyDiscuss Avatar
MarcoCorro
Dank voor het compliment Henk.<br />Je kunt kiezen voor een "image button" ipv een "submit button" en dan bij het veld image button de locatie van de afbeelding vermelden, bijv. images/stories/plaatje.jpg<br />Succes!
EasyDiscuss Avatar
ACS-SLI
Beste Marco,<br /><br />Allereerst bedankt voor je duidelijk uitleg in de video over het RSform.<br /><br />Heb het inmiddels aangeschaft en werkt goed,<br />echter hoe kan je een minimum en maximum geven aan het aantal karakters wat moeten ingevoerd.<br />als voorbeeld postcode. minimaal 6 maximaal 7.<br /><br />Alvast bedankt voor je reactie.<br /><br />Ad

Reageer

1000 Resterende tekens