In de maand februari zullen er bijeenkomsten in Assen, Arnhem/Nijmgenen, Heerenveen, 's-Hertogenbosch, Enschede, Alphen, Amsterdam, Rotterdam en Zwolle plaats vinden. Doe Joomla kennis op, deel jouw kennis en leer andere Joomla gebruikers kennen.

Iedereen is van harte welkom op een van de bijeenkomsten, van beginnende Joomla gebruikers tot ervaren ontwikkelaars. De toegang is in de meeste gevallen gratis, soms worden nog de kosten voor de zaalhuur gedeeld door de bezoekers. Als er geen gebruikersgroep bij jou in de buurt zijn kan je op het forum kijken of er genoeg interesse is voor het starten van een nieuwe groep, reeds diverse topics staan hierover in het forum! Hopelijk mogen we je binnenkort (weer) op een van de bijeenkomsten verwelkomen!

gebruikersgroepen

Maandag 6 februari, 19.30 uur: regio Assen (CCK ZOO)

jc-gebruikersgroep-assenCCK Zoo door Sander Potjer (www.sanderpotjer.nl) Sander zal uitleg geven over de mogelijkheden en de beperkingen van Zoo en ons aan de hand van een aantal voorbeelden laten zien hoe je deze fraaie component kunt gebruiken. Binnen het JProject van de gebruikersgroep Assen, zijn er een aantal mensen die daar inmiddels enige ervaring mee hebben opgebouwd. Er zal daarom ook veel ruimte zijn voor de vragen die naar voren zijn gekomen bij het toepassen van Zoo.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 6 februari, 20.00 uur: regio Arnhem & Nijmegen (nnb)

jc-gebruikersgroep-arnhemOp dit moment staat het onderwerp nog niet vast. Wel kun je deze datum vast in je agenda schrijven.Lijkt het je leuk om deze avond je presentatie te geven of op een andere wijze aandacht te vragen voor je thema dan horen we het graag.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 7 februari, 19.30 uur: regio Heerenveen (Extensies van NoNumber!)

jc-gebruikersgroep-heerenveenPeter van Westen (NoNumber!) gaat ons alles vertellen over zijn Advanced Module Manager, waarmee je aan alle plaatsen die je maar kunt bedenken modules kunt toewijzen. Ook zal hij vertellen hoe je zijn extensies, zoals Sourcerer, ReReplacer, Articles/Modules Anywhere en Snippets kunt gebruiken om tot zeer dynamische websites te komen. En wie weet.. gaat hij ook een tipje van de sluier oplichten over de werking van zijn fameuze extensie 'What? Nothing!'

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 7 februari, 19.30 uur: regio 's-Hertogenbosch (Responsive webdesign)

jc-gebruikersgroep-s-hertogenboschHet onderwerp van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio 's-Hertogenbosch is responsive webdesign. Presentatie over Responsive Webdesign door Sander Potjer (www.sanderpotjer.nl). Presentatie over Joomla! 2.5 door Gert-Jan Radstaake (www.gj-r.nl). Presentatie over website security extensies gebouwd door Carsten Engel (www.pages-and-items.com).

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 7 februari, 19.30 uur: regio Enschede (Joomla 2.5)

jc-gebruikersgroep-enschedeNatuurlijk zullen we aandacht besteden aan de release van de nieuwe stabiele 2.5 versie. We zullen de nieuwe functies wat nader gaan bekijken. Verder zullen we onze tocht om ons te bekwamen in het maken van templates voortzetten. De vorige keer hebben we besproken hoe je een testomgeving opzet om je template te maken. En welke basisbestanden we in ieder geval nodig hebben. Op deze avond zullen onze bestanden binnen de Joomla installatie ontdekken en door gebruik te maken van Firebug leren hoe we een en ander gemakkelijk kunnen vinden en aanpassen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 13 februari, 19.30 uur: regio Alphen a/d Rijn (Kennismaking)

jc-gebruikersgroep-alphenadrijnDe eerste bijeenkomst van de gebruikersgroep Alphen a/d Rijn. Deze avond maken we kennis met elkaar en maken we plannen voor de gebruikersgroep Alphen. Sander Potjer zal vanuit JoomlaCommunity.eu aanwezig zijn om ons te adviseren bij de start.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 14 februari, 20.00 uur: regio Amsterdam (Favoriete extensie/tool)

jc-gebruikersgroep-amsterdamEen interactieve bijeenkomst van Joomla gebruikersgroep Amsterdam! Iedere deelnemer wordt gevraagd om binnen 5 minuten wat te vertellen, presenteren of demonstreren over zijn of haar favoriete Joomla extensie of hulpmiddel dat je gebruikt bij het onwikkelen van websites of van je bedrijfsvoering. Zo zullen we in een korte tijd een hele hoop extensies langs zien komen en doe je wellicht inspiratie op voor extensies en hulpmiddelen die je zelf ook goed kan toepassen. Graag twee mogelijke opties (kort) voorbereiden zodat we niet allemaal dubbele presentaties krijgen :).

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 20 februari, 19.00 uur: regio Rotterdam (Webshops)

jc-gebruikersgroep-rotterdamThema webshops, van heel groot (megastore) tot heel klein (zoals: een pdf downloaden tegen betaling). Inleiding en Joomla!-nieuws, David-Andrew de Boer: (kleine shop en implementatie van iDEAL ?), Evert Bal: een onderzoek naar usability in Virtuemart, Roland Dalmulder; (een grote shop en programmeerwerk, het nieuwe Virtuemart?), Dokter Joomla! Voor al uw vragen en problemen op Joomla-gebied worden hier ter plekke oplossingen gegeven.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 28 februari, 19.00 uur: regio Zwolle (nnb)

jc-gebruikersgroep-zwolleNa een tijdje stil te hebben gelegen gaan we weer van start: Op 28 februari 2012 is er weer een gezellige en leerzame bijeenkomst. We komen binnenkort met het programma voor deze avond. Het zal een mix worden met een spreker en gewoon onderling ervaringen uitwisselen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Reageer

1000 Resterende tekens