In de maand april zullen er naast de jaarlijkse Nederlandse Joomla!Dagen Joomla gebruikersgroep bijeenkomsten plaatsvinden in Assen, Utrecht, Arnhem/Nijmgenen, Heerenveen, 's-Hertogenbosch, Enschede, Amsterdam, Alphen a/d Rijn, Rotterdam en Zwolle. Doe Joomla kennis op, deel jouw kennis en leer andere Joomla gebruikers kennen.

Iedereen is van harte welkom op een van de bijeenkomsten, van beginnende Joomla gebruikers tot ervaren ontwikkelaars. De toegang is in de meeste gevallen gratis, soms worden nog de kosten voor de zaalhuur gedeeld door de bezoekers. Als er geen gebruikersgroep bij jou in de buurt zijn kan je op het forum kijken of er genoeg interesse is voor het starten van een nieuwe groep, reeds diverse topics staan hierover in het forum! Hopelijk mogen we je binnenkort (weer) op een van de bijeenkomsten verwelkomen!

gebruikersgroepen

Maandag 2 april, 19.30 uur: regio Assen (VirtueMart)

jc-gebruikersgroep-assenEen webshop opzetten met VirtueMart door Peter Blansjaar (www.radicaldesign.nl) Tegenwoordig kan iedereen vanuit een zolderkamertje een webshop beginnen. Met Joomla! en Virtuemart kan je ook nog eens gratis van start. Het geld stroomt dan vanzelf binnen… Maar is dit wel zo? In deze bijeenkomst zal Peter Blansjaar (Dr Billy) aangeven wat de voor- en nadelen zijn van het opzetten van een webshop met Joomla! en Virtuemart. Informatief voor een ieder die erover denkt een webshop te beginnen. Als hobbyist maar ook binnen een commerciële omgeving.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 2 april, 19.30 uur: regio Utrecht (Favoriete extensies)

jc-gebruikersgroep-utrechtVanavond kan iedereen zijn favoriete extensie(s) presenteren. Welke extensie(s) gebruik je en waarom moeten wij die ook gaan gebruiken? Voorafgaand daaraan 'Joomla! Nieuws en Agenda' en 'Joomla! Vraag en Antwoord'

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 2 april, 20.00 uur: regio Arnhem & Nijmegen (Veiligheid)

jc-gebruikersgroep-arnhemOp deze datum zal onze test website door een veiligheidsexpert getest worden. Dit gaan we voor de pauze doen en na de pauze gaan we behandelen wat we allemaal kunnen doen aan de veiligheid van onze joomla websites.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 3 april, 19.30 uur: regio Heerenveen (Verbeteringen in 2.5)

jc-gebruikersgroep-heerenveenArjen Schrijvers heeft over de 25 meest in het oog springende veranderingen en verbeteringen in Joomla 2.5 een uitgebreide presentatie gemaakt. Hij komt ons op 3 april 2012 alles vertellen over de leuke 'snufjes' die in de nieuwste Joomlaversie zijn toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid van 'slim zoeken', die veel uitgebreider is dan de oorspronkelijke zoekfunctie. Ook heeft Joomla nu standaard een Captcha, zodat formulieren beter tegen spam-robots beveiligd zijn. Dit is uiteraard nog maar een kleine greep uit de verbeteringen. Kom naar deze avond en luister naar wat Arjen allemaal te vertellen heeft!

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 3 april, 19.30 uur: regio 's-Hertogenbosch (Formulieren extensies)

jc-gebruikersgroep-s-hertogenboschHet onderwerp van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio 's-Hertogenbosch is bekend: presentatie over formulieren extensies door Gert-Jan Radstaake (www.gj-r.nl/) en presentatie over Internet Project Plan en Joomla door Ronald Meeuwissen (www.gj-r.nl/).

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 3 april, 19.30 uur: regio Enschede (Responsive Templates)

jc-gebruikersgroep-enschedeDe vorige keer hebben we onze basisbestanden als template geïnstalleerd en het template als standaard ingesteld. Op de website hebben we met Firebug gekeken hoe we allerlei aanpassingen kunnen uittesten in de CSS en waar we deze aanpassingen moeten maken. We gaan deze bijeenkomst enkele PHP toepassingen doornemen die je in de parameters van je template kunt zetten. Verder kijken we naar de mogelijkheden van het responsive template. Want met een blik op de toekomst gericht is het zeker de moeite waard je website ook voor mobiele apparaten zo toegankelijk mogelijk te maken. Als voorbeelden zullen we Bootstrap bekijken en de template die gebruikt is op de Joomladagen website.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 10 april, 20.00 uur: regio Amsterdam (Meertaligheid 2.5)

jc-gebruikersgroep-amsterdamMarijke Stuivenberg van JoomlaCommunity.eu zal ons deze avond alles laten zien over de mogelijkheden op het gebied van meertaligheid in Joomla 2.5, wat kan er al wel en wat nog niet? Marijke zal ons er alles over vertellen!

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 16 april, 19.30 uur: regio Alphen a/d Rijn (Migreren)

jc-gebruikersgroep-alphenadrijnUpgraden naar hogere versies. Hoe werkt dat? Wat zijn de mogelijkheden? Ronald Pijpers komt langs om ons alles over migreren te vertellen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 23 april, 19.00 uur: regio Rotterdam (Veiligheid en afterparty)

jc-gebruikersgroep-rotterdamDe dag na de Nederlandse Joomla!dagen, met: Inleiding en nieuws; Wat heb je gemist als je niet geweest naar de Joomla!dagen bent geweest? Natuurlijk ben je wel geweest, dus deel je kennis en ervaring!; Presentatie: hoe veilig is het nieuwe Joomla!; en Dokter Joomla!

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Donderdag 26 april, 19.00 uur: regio Zwolle (Joomla ACL)

jc-gebruikersgroep-zwolleIn deze bijeenkomst zal Joomla ACL specialist Sander Potjer alles vetellen over het nieuwe rechtenbeheer dat sinds Joomla 1.6 in Joomla is te vinden. De basis van dit nieuwe Joomla ACL-systeem wordt uitgelegd en er zullen voorbeelden worden gegeven van toepassingen van Joomla ACL. Ook staat Sander stil bij de grootste valkuilen van het Joomla ACL, waarbij het natuurlijk ook vertelt hoe je die kunt vermijden.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Reageer

1000 Resterende tekens