In mei zullen er Joomla gebruikersgroep bijeenkomsten plaatsvinden in Heerenveen, Enschede, Assen, Utrecht, 's-Hertogenbosch, Arnhem/Nijmgenen, Amsterdam, Alphen a/d Rijn en Rotterdam. Doe Joomla kennis op, deel jouw kennis en leer andere Joomla gebruikers kennen.

Iedereen is van harte welkom op een van de bijeenkomsten, van beginnende Joomla gebruikers tot ervaren ontwikkelaars. De toegang is in de meeste gevallen gratis, soms worden nog de kosten voor de zaalhuur gedeeld door de bezoekers. Als er geen gebruikersgroep bij jou in de buurt zijn kan je op het forum kijken of er genoeg interesse is voor het starten van een nieuwe groep, reeds diverse topics staan hierover in het forum! Hopelijk mogen we je binnenkort (weer) op een van de bijeenkomsten verwelkomen!

gebruikersgroepen

Dinsdag 1 mei, 19.30 uur: regio Heerenveen (Admin Tools Pro en Akeeba Backup)

jc-gebruikersgroep-heerenveenIn vervolg op de thema-avond van januari 2012 over veiligheid van je website, gaat Benno Stulemeijer (Klipper) deze avond verder in op Admin Tools Pro en Akeeba Backup. Allebei onmisbare extensies. Deze extensies zorgen ervoor dat de veiligheid van je website sterk verbetert en, mocht het toch eens fout gaan, dat je in een paar minuten een goed werkende backup van je website terug kunt zetten. Benno zal deze avond laten zien hoe je beide extensies configureert voor het beste resultaat. En hoe je een gemaakte backup kunt testen en weer terug kunt zetten met Akeeba Kickstart.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 1 mei, 20.00 uur: regio Enschede (ACL en Template overrides)

jc-gebruikersgroep-enschedeOp deze avond komt Sander Potjer ons bijspijkeren over 2 onderwerpen: ACL en Template overrides Met Acces Control Levels (ACL) bepaal je op de website precies wat een gebruiker wel of niet mag zien en kan doen. Ingewikkelde materie waarover je heel goed moet nadenken wanneer je dit inzet op de website. Sander heeft zich hierin verdiept en kan ons vertellen hoe we het beste te werk gaan en waar je overal op moet letten. In het vervolg op ons templateverhaal krijgen we ook uitleg van Sander over template overrides. Hiermee kan je de uitvoer van een component of module helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 7 mei, 19.30 uur: regio Assen (VirtueMart)

jc-gebruikersgroep-assenSamen werken aan extensies voor Joomla 2.5 We gaan weer verder met het uitbouwen van onze site www.jproject.nl. Met elkaar bekijken we een aantal gebruikte extensies zoals AcyMailing en AidaNews. Community Builder heeft inmiddels ook weer wat nieuwe mogelijkheden gekregen die we kunnen gebruiken en ook het Jproject forum komt even aan de orde. En verder is er vast nog wel iets te verbeteren en te verfijnen aan onze template. Als er weer individuele vragen zijn is er Dr. Joomla die je daar verder mee kan helpen. Iedereen wordt uitgenodigd zijn of haar inbreng te leveren. Ken je een leuke extensie? We zien graag hoe je die kunt toepassen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 7 mei, 19.30 uur: regio Utrecht (Migratie 1.5 naar 2.5)

jc-gebruikersgroep-utrechtHet is en blijft altijd belangrijk dat websites up-to-date zijn. Het migreren van je website kan een behoorlijke klus zijn. Vanavond legt Ronald Pijpers ons uit waar je bij upgraden op moet letten. Van belang voor iedere Joomla gebruiker die nog op Joomla 1.5 zit. Toegang: 5 euro. Gratis koffie en thee.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 7 mei, 19.30 uur: regio 's-Hertogenbosch (Terugblik op Joomladagen)

jc-gebruikersgroep-s-hertogenboschHet onderwerp van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio 's-Hertogenbosch is de terugblik op Joomladagen. Gezamenlijke discussie over Joomladagen van 21 en 22 april en een presentatie over de regeltjes van Bol.com door Jan Pieter Vos (www.safetythings.nl)

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 7 mei, 20.00 uur: regio Arnhem & Nijmegen (Dokter Joomla)

jc-gebruikersgroep-arnhemDeze avond willen we vooral gebruiken om elkaar te helpen, we gaan een dr joomla doen, zit je met je eigen site in de knoop en heb je hulp nodig gaan we het samen oplossen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 7 mei, 20.00 uur: regio Amsterdam (Joomla SEO)

jc-gebruikersgroep-amsterdamTijdens deze bijeenkomst van Joomla gebruikersgroep Amsterdam komt Theo van de Zee ons allerlei SEO tips geven voor Joomla sites. Theo van der Zee is sinds meer dan tien jaar actief in het vakgebied webdesign. Theo heeft net als de meeste professionals in het vakgebied voornamelijk zichzelf geschoold. Naast doorzettingsvermogen en de mogelijkheid tot improvisatie toont dit ook een grote wil om te blijven leren aan.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 14 mei, 19.30 uur: regio Alphen a/d Rijn (SEO)

jc-gebruikersgroep-alphenadrijnSEO. Hiervoor benaderen we een tweetal mensen die er ons iets zinnigs over kunnen vertellen. Heb je zelf informatie, kennis of relaties die je onder de aandacht wilt brengen om een rol te spelen tijdens deze avond? Meld het.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 22 mei, 19.00 uur: regio Rotterdam (open database connectivity)

jc-gebruikersgroep-rotterdamInleiding en nieuws, De dag na de J & Beyond Wat hebben we daar gezien?, Presentatie Dick Verschuur over open database connectivity (OBDC) klantenbestandbeheer, hoe connect je een CRM met verschillende onderdelen in je website, Presentatie: Filemaker met Wim Lagerweij (onder voorbehoud), Dokter Joomla

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
Lex Reurings
Wanneer komt het bordje Regio Utrecht op de kaart? :-)
EasyDiscuss Avatar
Martijn Maandag
Ik ben bang dat ze er niet allemaal op passen (andere regio's ontbreken ook)
EasyDiscuss Avatar
Lex Reurings
We hebben het hier wel over Utreg... Ik zie nog wel een plekkie.

Reageer

1000 Resterende tekens