Het is dinsdag 13 oktober en tijd voor de JUG Eindhoven meeting van deze maand. Vanwege de nog geldende RIVM maatregelen zijn we ook dit keer nog niet in onze vaste locatie in de Trafalgar Pub in Eindhoven maar wordt het de zesde online meeting van onze JUG. En ditmaal wederom met Google Meet.

Wat is nieuw in Joomla 4

Een presentatie over nieuwigheden in Joomla 4 gepresenteerd door Jeroen Moolenschot.

Dr Joomla

vraag: https://www.rsjoomla.com/forum/37-rsform-pro/30637-use-disableddates-and-specific-day-in-one-script.html
antwoord: de oplossing is nu niet voorhanden, maar via het forum zal het beantwoord worden

vraag: Component gemaakt met Component Creator. De velden worden op scherm gezet met de functie renderField(). Een van deze velden is een keuze lijst. Ik zou verschillende velden willen updaten afhankelijk van de keuze. Hoe kan ik een onChange trigger toevoegen aan de keuze lijst?
antwoord:
Elk veld in een formulier heeft altijd een uniek ID jform_naam-van-veld. Met deze wijsheid kun je meet javascript de onChange van een veld triggeren. 

vraag: Als je een nieuwe gebruiker aanmaakt wordt er een e-mail verzonden naar deze gebruiker met daarin de credentials. De vraag: Hoe komt de gebruiker, als deze de bevoegdheid heeft, in de backend? Zeker als daar ook nog via Admintools een achtervoegsel aan toe is gevoegd. Is het dus mogelijk om in de mail de administrator link toe te voegen?
antwoord: De body tekst van de user mail is een taal string in administrator. Je kunt een override maken van een taalstring. Maar... let op... ook nieuwe niet-administrator gebruikers zullen deze mail krijgen. Het is daarom beter om een override te maken op de user plugin new user en daarin een if-then-else statement toe te voegen die eerst controleert in welke groep de gebruiker zit en op basis van die kennis een bepaalde body tekst maakt. Of... je koopt een extensie die dit voor je kan doen. (De link naar deze extensie zal toegevoegd worden aan dit verslag)

vraag: is het mogelijk de volgorde en kleur van de tabbladen te wijzigen?
antwoord: via Inhoud > veldgroepen kun je de volgorde van de aangemaakte veldengroepen wijzigen. Via de Duitse pagina met template overrides wordt uitleg gegeven hoe je invloed kunt uitoefenen op de weergave van tabbladen. => https://www.j-over.de/de/template-overrides/custom-fields-unter-inhalt-im-backend 

Andere handige links die nog werden genoemd in de Dr. Joomla

Volgende keer

De volgende JUG Eindhoven is op maandag 9 november. Peter Martin (Nijmegen) zal een presentatie geven hoe hij middels RSForm Pro een aanmeldformulier gemaakt heeft die rekening houdt met het aantal vrije plaatsen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via https://www.joomlacommunity.nl/agenda/joomla-gebruikersgroepen/eindhoven/event/565-jug040-bijeenkomst-eindhoven

Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

Reageer

1000 Resterende tekens