Lees het verslag van Leon Kolenburg over de derde JUG043 bijeenkomst van 2 juli 2018. De onderwerpen waren:

  • Het Joomla Certification Program.
  • R2H Image Manager extensie voor Joomla.
  • Zo bouw je de perfecte website.

Er waren 10 leden aanwezig en deze keer hadden we maar liefst 2 gastsprekers op bezoek, namelijk Richard van Tilborg en Rick Spaan, beide van R2H in Dongen .

Nieuws items

  • Er wordt een verslag gegeven dooe Leon over de Joomladagen in Eindhoven. Deze was dit jaar op vrijdag en zaterdag en was anders van opzet!
  • Onlangs is er Joomla 3.8.10 uitgekomen, snel achter 3.8.9…. er zijn een groot aantal bugs gefixt in de versie 3.8.9.
  • Eind mei is de nieuwe privacy wet van toepassing die ook voor websites van toepassing is. in het najaar wordt er een avond besteed aan deze wet en wat dit voor ons betekend.

Mededelingen

Richard van Tilborg informeerd ons over het Joomla Certification Program. Sarah Watz heeft het idee geinitieerd voor het opzetten van een certification program voor Joomla. Wat het certification program inhoud en wat je er mee kan doen. Nederland heeft de meeste gecertificeerde gebruikers. In de 1e lichting van examens zijn er 18 geslaagd. Je moet 80% van de 60 vragen goed hebben om te slagen binnen 90 minuten. Op de volgende link tref je alle info aan over het Joomla Certification Program: https://certification.joomla.org.

Het behaalde certificaat voor de Joomla 3.x blijft geldig voor de versie 3.x, voor de versie 4 zal je een nieuw examen moeten afleggen. Op de volgende pagina vind je handige trainingen die je zullen helpen voor het behalen van de certificaten: https://community.joomla.org/joomla-training.html. Je treft hier een aantal filmpjes aan van trainingen over Joomla installatie, beveiligen etc. Op https://docs.joomla.org vind je allerlei documentatie van Joomla zoals over migraties, info over de verschillende versies, info voor beginners en gevorderden etc.

Eind van het jaar zal de Joomla 4 gelanceerd worden als alles volgens planning verloopt. Deze heeft een grote facelift ondergaan. En de installatie is een stuk eenvoudiger gemaakt. Ook wordt bij deze versie standaard een mooie template geleverd, Cassiopeia. Lees eventueel dit Engelstalig artikel met meer informatie en screenshots van Joomla 4 https://www.joomlart.com/blog/8-most-excited-joomla-4-new-features

Nederland is het land die de meeste JUG’s (14 stuks) heeft in de wereld. Nergens is er een land die zoveel JUG’s heeft, mocht je willen weten waar, bezoek dan de volgende website: https://www.joomlacommunity.nl/agenda/joomla-gebruikersgroepen/over.

Zo maak je de perfecte website voor al je klanten!!

De standaard vraag van een klant is we willen een simpele website zoals Bol.com
Wat ze niet weten is dat Bol.com 300 personen heeft in de ICT aan het werk. Je moet de vraag van de klant als het ware ontleden..
Eenvoudig, simpel, anders (meerwaarde kunnen aantonen), responsive (een goed framework afspreken, wat is mobile?), goedkoop (duur <> veel geld, opensource <> gratis, leg uit wat ze krijgen met joomla, inzicht wat iets krijgt), vindbaar (heb geduld, gebruik juiste zoekwoorden, gestructureerd en planmatig werken, screaming Frog), eenvoudig te onderhouden (rechten goed instellen, uitgeklede tekst editor)

Image manager

Rick Spaan verteld meer over de Image Manager die door R2H ontwikkeld is en beschikbaar is gesteld in de JED.

Is een geweldige module voor het beheren van afbeeldingen. Deze module is zeer zeker aan te bevelen als je een website overneemt en gaat beheren. Vaak staan er vele honderden afbeeldingen op de website en je weet dan niet of ze gebruikt worden en op welke pagina’s. Met deze module kan je ze gemakkelijk beheren. Je kan zo dien of ze gebruikt worden, op welke pagina’s etc. Hierdoor bespaar je een heleboel tijd en is het een fluitje van een cent.
Ook kan je gemakkelijk een foto renamen en op alle pagina’s waarop hij staat wordt de pagina aangepast. Er werd een demo gegeven die de verschillende mogelijkheden liet zien en toonde de gebruiksvriendelijke manier van werken.

Op slideshare staat ook een presentatue van Rick Spaan over de R2H Image manager.

Intro Joomla 4

Aan het einde van de avond werd nog een korte vooruitblik gegeven van Joomla 4.
Er werd gedemonstreerd hoe simpel het was om een Joomla installatie uit te voeren. Ook werd de nieuwe interface getoond. Dit was wel even wennen!! Ook de media manager was geheel op de schop gegaan en zag er veel beter uit. Natuurlijk zal er tegen die tijd nog het een en ander veranderen en verbeteren.

De presentaties die door Richard en Rik gegeven zijn staan exclusief voor onze JUG043 leden weer op de website hiervoor is inloggen vereist. 
Dit was wederom een zeer leerzame avond met nieuwe zaken die we in onze websites kunnen toepassen!!

 

De volgende avond is op 27 augustus en zal over de GDPR / AVG gaan.
Bekijk deze maar ook andere bijeenkomsten via onze JUG043 website, of uiteraard via de website van de JoomlaCommunity.nl.

 

Reageer

1000 Resterende tekens