Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Leon Kolenburg. | Categorie: Maastricht.

Verslag 4e bijeenkomst 17 mei 2021 - Google Analytics door Hans Kuijpers

Lees het verslag van Leon Kolenburg van de 4e bijeenkomst van 17 mei 2021. Het thema van de bijeenkomst was: Google Analytics door Hans Kuijpers.

jug 20210517

Tijdens deze bijeenkomst waren er in totaal 20 deelnemers aanwezig. We mochten 3 gastbezoekers verwelkomen:

Joomla! nieuws

Planning 2021

We kunnen nog wat onderwerpen gebruiken waarvoor we een avond kunnen organiseren! We horen graag uit de groep wat er leeft en waarover we iets meer willen weten!

Vul de enquete in

Verslag Google Analytics

Allereerst stelt Hans zich voor en hoe hij bij Joomla is gekomen! Hij is mede organisator van de Joomla dagen en de JUG Eindhoven.
In de demo doorliep Hans de stappen die je moet uitvoeren om je GTM actief te krijgen en om een aantal parameters in te stellen.
Als eerste ga je naar: https://tagmanager.google.com. Daar maak je een account aan en kan je inloggen. Met de GTM (Google Tag Manager) kan je veel meer dan alleen met de google analytics. Bij de GTM moet je zowel in de header als in de body een stukje code kopieren om je website te koppelen. Daarna moet je Google analytics invoegen aan de GTM. (Google anlytics (Universal Analytics)) Onlangs is er ook een nieuwe versie Google analytics uitgekomen, de versie 4.
Je kan gemakkelijk gebruik maken van de extensie PWT-GTM om de codes in de website te krijgen zonder dat je in de codes moet gaan knippen/plakken. Zie: https://github.com/perfectwebteam/pwt-gtm
Zie ook het verslag van de JUG Eindhoven over GTM met een uitleg over allerlei instellingen die je kan doen.
Klik op de cookie link om binnen de GTM een cookie melding in te stellen.

In een vogelvlucht is hij door de Google Tag Manager gegaan en heeft Hans laten zien dat de GTM veel meer is dan de Google Analytics. Het was veel in een korte tijd en vaak technisch! 

Vragen:

  • Marco Sieben heeft een vraag overzijn website: Hij heeft een website gemaakt met SP Pagebuilder en  RS Media Gallery maar de pagina blijft leeg? Niemand heeft hierop een antwoord, deze combinatie wordt door niemand gebruikt. Kijk hier eens: https://www.joomshaper.com/forum
  • Rene Schouten vraagt of er meerdere website gekoppeld kunnen worden binnen de TAG manager? ja, dat kan gemakkelijk!
  • De vraag was of iemand van ons al eens werkte met een workflow programma? Er kwamen 2 opties naar voren om te bekijken: Joomflows en Community Builder

 De deelnemers waren aan het einde weer erg tevreden over de presentatie van Marc en de toelichting die gegeven werd.

De deelnemers waren aan het einde weer tevreden over de presentatie van Hans en de informatie die gegeven werd.

We willen Hans nogmaals danken voor de interressante informatie die hij met ons gedeeld heeft en zullen hem waarschijnlijk wel weer in levende lijve zien op de volgende Joomla Dagen!.

De volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst die door JUG043 wordt georganiseerd wordt is op:

Datum en tijd: maandag 21-06-2021 van 19:00 t/m 21:30 uur

Locatie: Virtueel via Zoom

Thema: Admin Tools 

Naam (gast)spreker: -

Aanmelden bijeenkomst

 

 

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.