Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Leon Kolenburg. | Categorie: Maastricht.

Verslag 7e bijeenkomst 13 december - Joomla Pagebuilders

Lees het verslag van Leon Kolenburg van de 7e bijeenkomst van 18-10-2021. Het thema van de bijeenkomst was: Pagebuilders voor Joomla.

{image path="images/2021/12/JUG043-20211213.png"}

Tijdens deze virtuele bijeenkomst waren er 12 leden aanwezig. 

Joomla! nieuws

Demo's van de verschillende Pagebuilders 

Pierre Veelen: SP Pagebuilder

SP Pagebuilder is van Joomshaper, er is een versie voor Joomla 3 en 4!
Het beste is deze aan te schaffen rond de Black Friday, dan krijg je 50% korting. Pierre geeft kort een toelichting over hoe het programma werkt en geeft aan dat je op 3 verschillende manieren kan werken: Via Front-end, Back-end en Preview Frontend..
Ook wordt er getoond hoe je gehele templates kan importeren met verschillende voorbeeld pagina's. Als laatste laat hij enkele websites zien die hij heeft gemaakt met SP Pagebuilder..

Hein Meijer: YooTheme Page Builder

Hein geeft een duidelijke uiteenzetting over yootheme, wat het is en wat je ermee kan doen. Hij is begonnen met Yootheme door Win Hanssen die er al mee werkte.
Het grote voordeel van yootheme is dat ze goede support hebben! Hein geeft ook aan wat de voor- en nadelen zijn van dit systeem.
Tijdens zijn uitgebreide demo geeft hij duidelijk aan wat er allemaal wel en niet mogelijk is.

Jules Bruggeman: Quix Pagebuilder

Jules laat de geschiedenis zien van hoe hij uiteindelijk is gekomen tot Quix Pro. Op dit moment is er al een versie beschikbaar voor Joomla 4.
Er wordt uitgelegd uit wat een Pagebuilder inhoud en wat de je er zoal mee kan doen binnen. Quix heeft vaak prijs acties zijn met grote kortingen!
Ook Jules geeft een uitgebreide mogelijk naar de vele mogelijkheden binnen Quix. En laat zien hoe gemakkelijk je de JUG043 website gemakkelijk kan nabouwen. 

Johan van der Velde: Nicepage

Ook nicepage heeft 2 versie voor zowel Joomla 3 en 4. Er is een gratis en betaalde versie. De gratis versie in uiteraard beperkt. Er zijn 4 betaalde versies. Voor het werken met Joomla heb je minimaal de Business versie nodig. Je kan online een website maken en deze later in Joomla importeren. Dan kan je ook in Joomla de template en pagina's aanpassen met het Nicepage programma. Ook tijdens zijn demo laat Johan zien hoe gemakkelijk het is om zaken aan de passen.

De conclusie is eigenlijk wel dat bijna alle programma's hetzelfde kunnen. Bij de een is het gemakkelijker dan bij de andere. Bij de ene is het laagdrempelig en de andere heeft een hoge leercurve. qua prijs onlopen ze mekaar niet heel erg veel. Natuurlijk hebben ze allemaal rond de Black Friday grote kortingen en is dat het moment om deze aan te schaffen! 

Op korte termijn zal het bestuur eens rond de virtuele tafel gaan zitten en ons buigen over de ingevulde enquete en een voorlopige planning maken van onderwerpen voor 2022! 

De volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst die door JUG043 wordt georganiseerd wordt is op:

Datum en tijd: maandag 17-1-2021 van 19:00 t/m 21:30 uur

Locatie: Beek of Maastricht! Wordt later bepaald mogelijk wordt het een virtuele of hybride bijeenkomst

Thema: nog nader te bepalen

Naam (gast)sprekers: -

Aanmelden bijeenkomst

 

 

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.