Dinsdagavond 6 februari. Het loopt tegen de carnaval en dat kunnen we merken als we in onze vaste stek aankomen. Cafe Bar Le Duc is er klaar voor. Iedereen is in een opperbeste stemming en de kroeg is in de vertrouwde kleuren gehesen. Rood wit en geel. Als we naar boven gaan voor de presentatie over Hikashop van Arjan zijn we nog maar met zijn drieën. Een kwartier later zijn we met zes. Een mooi aantal voor deze avond. Dokter Joomla en Project JUG073 staan ook nog op het programma. We gaan zien hoe ver we komen.

Presentatie Hikashop

Arjan heeft voor vanavond een presentatie over Hikashop voorbereid. Insteek is geworden om vanaf het begin te beginnen. De installatie. Maar voordat we daaraan gaan beginnen nog een klein stukje theorie en kennis over wat Hikashop nu is, welke versies we kennen en wat de verschillen zijn in deze versies. Meteen al kunnen we de ervaring van de groep vergelijken met hetgeen we nog niet weten.

jug073 201802 image1Na een kort stukje theorie van een kleine 20 minuten kunnen we aan de demo beginnen. We werken met een schone Joomla 3.8.4 installatie (die we upgraden naar 3.8.5 want die is net vrijgegeven vandaag ☺) en zetten daar in eerste instantie de gratis versie van Hikashop op.

In tegenstelling tot de installatie van vele componenten heeft Hikashop bij de installatie een configuratie ingebouwd die doorlopen kan worden voordat we beginnen met de inrichting van een webshop. De keuzes die gemaakt worden in deze configuratie zijn bepalend voor de uiteindelijke layout van de webshop. We lopen samen door de configuratie heen en maken onze keuzes. De installatie is nu afgerond.

jug073 201802 image3

Na de installatie beginnen we met de configuratie van de webshop. Zaken als de Algemene webshop instellingen, belastingen, product weergave, categorie weergave en hoe de checkout verloopt passeren de revue. Bij alle onderdelen wordt even stilgestaan en laat Arjan zien wat het resultaat is van de wijziging van de instelling.

Een handige tip zit in system > configuration > advanced settings > Display view files. Wanner je deze setting op FRONT-END zet zie je op de Front End weergeven welke onderdelen getoond worden op een pagina (zie het plaatje hieronder). Deze onderdelen zijn allemaal individueel aan te passen waardoor je de layout en het aanzien van je webshop volledig kunt beïnvloeden.

jug073 201802 image2

Als laatste heeft Arjan laten zien hoe je zogenaamde badges over je producten kunt tonen. Badges zijn images die bijvoorbeeld “verkocht” of “Aanbieding” aangeven.

Voortgang JUG073 project

Na het afronden van de Hikashop presentatie was er geen tijd meer voor Project JUG073. Volgende keer gaan we weer verder met het project.

Dokter Joomla

Dr. Joomla had deze avond geen patiënten.

Komende bijeenkomsten

De avond werd ook gebruikt om wensen voor de komende bijeenkomsten te noteren:

  • presentatie over Accesibility (Hans in maart)
  • werken met Git
  • SEO
  • veiligheid

Allemaal toffe onderwerpen en sprekers zullen benaderd worden.
De volgende bijeenkomst zal zijn op maandag 5 maart.
Tot dan! Fijne carnaval 

Reageer

1000 Resterende tekens