Maandagavond 2 mei, na een lekker kopje koffie, gaan we van start met de JUG073. Op het programma staat een presentatie van Arjan over het Project073. Naast het project komt Dr Joomla ook nog even langs...

Project JUG073

We starten met de presentatie van het project. Het doel van het project is om met de leden van JUG073 gezamenlijk een Joomla website te bouwen voor de brouwerij van Bar Le Duc waar we iedere maand gratis onze JUG kunnen houden.

De website zal een aantal vaste onderdelen krijgen die door leden van de JUG uitgewerkt zullen worden. We proberen met de bouw zo dicht mogelijk bij de basis van Joomla te blijven en zo min mogelijk extensies te gebruiken. Onderdelen van de website zoals o.a. de template, custom fields, modules maken, bootstrap en HTML overrides zullen de revue passeren.

Voorafgaand aan een nieuwe onderwerp houden we een presentatie, al dan niet door een gastspreker, over het onderwerp zodat we met voorkennis bouwen aan de volgende stap.

Omdat we deze avond maar met een kleine groep van drie leden zijn zal Arjan de presentatie bij de volgende JUG op dinsdag 6 juni nogmaals vertonen. De presentatie is alvast te bekijken via Slideshare.

Dr. Joomla!

Vervolgens is Dr. Joomla aan de beurt. Onze leden hebben niet stil gezeten in de afgelopen maand waardoor we allemaal wel een uitdaging in onze website hebben. Dr. Joomla krijgt een diversiteit aan onderwerpen te verwerken van o.a. HikaShop, CSS en HTML overrides. Bijna alle problemen zijn aan het eind van de avond opgelost waardoor we tevreden huiswaarts kunnen.

De volgende JUG073 meeting is op dinsdag 6 juni. We starten zoals gewoonlijk om 19.30 uur in Bar Le Duc in 's-Hertogenbosch.

Tot dan!
Arjan

Reageer

1000 Resterende tekens