Maandagavond 8 januari. Een weekje later dan de eerste maandag van de maand. Het was toen 1 januari en naar verwachting zou de opkomst erg laag zijn. Erg laag. Het programma van deze meeting was "..." en dat nodigt uit om het over van alles en nog wat te hebben. Het ging daardoor ook over van alles en nog wat, maar ook over het JUG073 project. 

Voortgang JUG073 project

De individuele projectpagina's worden opgezet middels com_content en de SP Pagebuilder editor. Een feature section wordt ingeladen bestaande uit een rij met twee kolommen. De linkerkolom wordt gevuld met een plaatje. De rechterkolom wordt gevuld met meerdere rijen. De eerste rij is de H1 titel van het product, gevolgd door een introtekst. De rijen erna bevatten de features van het biertje. In ons geval, kleur, alcolholpercentage, ibu en fles. Het valt ons hierbij op dat we meermalen hetzelfde trucje moeten gaan herhalen. We zien geen mogelijkheid een template te maken die we automatisch terug laten komen op elke productpagina. Mochten we gedurende het proces een besluit nemen om een wijziging door te voeren op de weergave van de productpagina, dan moet elke pagina hierop aangepast worden. Het lijkt ons dan ook niet geschikt om SP Pagebuilder in te zetten voor websites met vele producten. Het is dan beter om te werken met Custom Fields en een template override.

Voor de komende keer zal Jan Koens elk biertje voorzien van pakkende introteksten. Meer informatie over 't Kolleke is terug te vinden op https://untappd.com/tKolleke

Hikashop

Afgelopen jaar is er wederom een Hikashopdag georganiseerd. Arjan was van de partij en zal de volgende JUG073 bijeenkomst een presentatie geven over Hikashop. 

Komende bijeenkomsten

De avond werd ook gebruikt om wensen voor de komende bijeenkomsten te noteren:

  • presentatie over Hikashop (Arjan in februari)
  • presentatie over Accesibility (Hans in maart)
  • werken met Git
  • SEO
  • veiligheid

Allemaal toffe onderwerpen en sprekers zullen benaderd worden. 

De volgende bijeenkomst zal zijn op dinsdag 6 feburari

Reageer

1000 Resterende tekens