Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Arjan Abbink . | Categorie: 's-Hertogenbosch.

Verslag JUG 's-Hertogenbosch 1 juli 2019

Maandagavond 1 juli en het is weer tijd voor JUG073. Hans is er vanavond niet bij vanwege belangrijke persoonlijke zaken! :-) Helaas zijn er maar twee bezoekers die op komen dagen. Jack en Bert maar we besluiten toch aan de slag te gaan. Leuke is namelijk dat Bert nieuw is in onze JUG en helemaal uit Delft is gekomen om ons te bezoeken. Top!

Com_content

Arjan heeft een presentatie voorbereid over de instellingen van het component com_content. We gaan gedrieën aan de slag en komen er gedurende de presentatie en leuke discussies over de mogelijkheden van de instellingen achter dat we een aantal instelingen eigenlijk niet gebruiken terwijl ze wel heel erg handig zijn om vooraf in te stellen als je een website bouwt. We surfen via de backend en Inhoud > Artikelen met de button rechts boven op de pagina (opties) naar de instellingen van het component. Zaken als “plaatsing van artikelinformatie” en "Toon associaties” op het tabblad “artikelen “ zijn interessante zaken die niet vaak worden gebruikt. Vervolgens komen alle tabbladen op de pagina aan de beurt en worden uitgebreid besproken.

Als we klaar zijn hebben Jack en Bert nog een aantal kleine zaken voor Dr Joomla. Bert heeft een vraag over “push-berichten” op een Joomla website. Hier hebben we nog nooit mee gewerkt dus we schuiven de vraag door naar de volgende JUG. Jack heeft een vraag over ACL. Gezamelijk bepalen we de beste strategie en komen uit op het aanmaken van een nieuwe gebruikersgroep voor een aantal specifieke rechten voor geselecteerde personen. Jack beloofd er mee aan e slag te gaan en de volgende JUG terug te koppelen.

Rond kwart over tien sluiten we de JUG en gaan ik weer naar huis met een gevoel dat ik weer iets heb geleerd!

Volgende JUG is op 6 augustus in Bar le Duc in ’s Hertogenbosch. We hopen dat de opkomst iets groter zal zijn dan deze maand ;-) We zullen het onderwerp via de bekende nieuwsbrief bekendmaken.

Gravatar
Houten JPM
Ik heb wel een onderwerp.
Zoals Arjan weet ben ik bezig de template RSEvento van 1.13 naar 2.0 te verhogen.
Localhost test gedaan. Krijg veel 'foutmeldingen' en de homepage is alleen gedeeltelijk zichtbaar. Doorklikken lukt niet.
The installer has found the following old overrides which are no longer needed with RSEvento! 2.0:
templates/rsevento/html/com_content/archive/default_item25.php
templates/rsevento/html/com_content/categories/default.php
templates/rsevento/html/com_content/category/blog.php
templates/rsevento/html/com_content/category/default.php
templates/rsevento/html/com_content/category/default_article s.php
templates/rsevento/html/com_content/featured/default.php
templates/rsevento/html/com_content/featured/default_item25.php
templates/rsevento/html/com_rseventspro /calendar/items.php
templates/rsevento/html/com_rseventspro /rseventspro/edit.php
templates/rsevento/html/com_rseventspro /rseventspro/items_categorie s.php
enz
Dit ook i.v.m. Joomla 4.
1. Hoe te handelen?

Gravatar
Arjan Abbink
Hallo Jos,

Fijn dat je er zo over denkt. Welke onderwerpen zouden voor jou reden zijn om weer eens naar 's Hertogenbosch te komen dan?

Gr Arjan

Gravatar
Jos Bogers
Jammer dat er zo weinig mensen komen. Het is toch altijd een clubje van minimaal 10 personen.Ik zelf ben ook al een tijdje niet gekomen. Drukte met andere zaken , zoals uitdragen duurzaamheidsge dachten en dingen daaromtrent. Echter ik kijk wel naar de onderwerpen die gaan komen . Zijn die voor mij interessant dan zal ik zeker andere dingen opzij zetten en er zijn. Zo'n fijne club mag niet verloren gaan.
Jos

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.