Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Hans Kuijpers . | Categorie: 's-Hertogenbosch.

Verslag JUG 's-Hertogenbosch 8 oktober

Dinsdag 8 oktober en het is weer tijd voor JUG073. Op het menu van vanavond een Spaanse Kip en een fris biertje. Daarna de presentatie over "De Grote Schoonmaak" van Jeroen Moolenschot.

De grote schoonmaak

Jeroen Moolenschot - joomill.nl - heeft een presentatie over De Grote Schoonmaak. Een presentatie naar aanleiding van https://www.joomlacommunity.nl/blogs/1493-de-grote-schoonmaak

Slides van de presentatie zijn te vinden op https://www.joomill.nl/presentaties/2019-10-07-JUG-DenBosch-Schoonmaak.html#/

Vorige maand liet Peter Martin ons zien dat je het aantal moduleposities in de dropdown van beschikbare moduleposities flink kon reduceren door de betreffende niet gebruikte templates uit te schakelen. Tijdens deze presentatie laat Jeroen ons zien hoe je de lijst van beschikbare modules kunt inkorten door via Extensies > Extensies > Beheren de niet gebruikte modules kunt depubliceren. Bij het aanmaken van een nieuwe module zal de lijst korter en dus overzichtelijker zijn.

Dr. Joomla

vraag: in een op Bootstrap 4 gebaseerde twee-koloms template is de eerste kolom met label heel breed, terwijl de tweede kolom met het input veld heel smal is. Hoe kan deze breder gemaakt worden?
antwoord: door juist toepassen van de css. Wat blijkt... de col-3 en col-9 die op de td-elementen gezet zijn werken niet, indien er geen class row gezet is op de tr-element. Verwijder de col-classen van de td-elementen en voeg de volgende code-snippet toe aan de tabel.

<thead><tr class="row"><th class="col-3"></th><th class="col-9"></th></tr></thead>

Voeg de volgende css code toe om de lege th-elementen te verbergen.

th:empty {display: none;}

vraag: in Joomla ziet de Super User niet alle categorieën. Hoe komt dat?
antwoord: uit onderzoek van Joomla Administrator bleek dat de bepaalde categorie toegewezen was aan een user groep waar de Super User niet in zat. Na toevoegen van Super User aan de betreffende groep is de categorie wel zichtbaar. Stom eigenlijk, want je zou verwachten dat Super User overal bij kan.

PBF

Joomla Pizza Bugs & Fun -> de eerstvolgende PBF vindt plaats op 19 oktober bij Perfect Web Team te Bussum.
Aanmelden via https://www.joomlacommunity.nl/agenda/pizza-bugs-fun/event/490-joomla-pizza-bugs-en-fun-bussum

Handige links

Volgende keer

Volgende JUG is op maandag 4 november in Bar le Duc in ’s Hertogenbosch. Een korte presentatie over "Google Maps verwerken in je website" door Hans Kuijpers. Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

Gravatar
Ernst Sangen
Hans,
Bedankt voor de CSS aanpassing.
Het blijkt wel dat het (voor mij) lastig is om CSS volledig te doorgronden.


1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.