Maandagavond 6 november, na het nuttigen van een overheerlijke maaltijd en biertje, aan de slag met de Joomla! gebruikersgroep 's-Hertogenbosch JUG073. Na een korte introductie voor de nieuwe bezoekers was het woord aan Sander Potjer, die ons mee nam in de wondere wereld van Custom Fields. Daarna volgde nog een Dr. Joomla en wat toffe dingen waar we toevallig voorbij komen. 

Wondere Wereld van Custom Fields

Sinds Joomla! 3.7 kent zijn er Custom Fields. Geen extra plugins meer nodig om velden aan artikelen toe te voegen. Ideaal dus voor ons project waarin we artikelweergaven gaan maken voor biertjes. Denk hierbij aan ABV, IBU, type biertje, op-tap enz enz. 

vraag & antwoord: Stel dat je eerst een veld niet verplicht had gesteld en later wijzig je deze naar verplicht, zal de bestaande content niet komen te vervallen. Wel zal er bij het opslaan van content een waarschuwing komen dat bepaalde verplichte niet gevuld zijn.

Diverse veldtypen, veldgroepen en display mogelijkheden kwam hier voorbij. Ze zijn direct doorgevoerd in ons project kollekebier.nl

Bij het aanmaken van een veld kun je kiezen waar de fields getoond moeten worden. Voor of na de content spreekt voor zich. Kies je voor niet tonen, dan kun je het veld alsnog via de de wysiwyg editor oproepen in de content. Maar nog toffer is het veld tonen, waar jij maar wil. Die doe je via een template override. Sander heeft hiervoor een artikel geschreven in de Webdesigner Magazine. Totdat de blog post hierover klaar is kun je dit artikel terugvinden op Google Docs.

Even een side step via CustomManagement.nl om de kracht van Custom Fields te laten zien. 

De toffe programmeurs bij JoomlArt hebben een mega filter gemaakt. Tof, want dit lijkt erg op een layered navigation van een webshop. https://www.joomlart.com/blog/joomla-extensions/joomla-custom-field-filter-added-in-ja-megafilter-demo

EasyLayouts hebben een PageBuilder gemaakt bovenop Custom Fields. https://www.easylayouts.net/support/demo-videos/7-easylayouts-backend-use

Dr. Joomla

Voor de website www.regiofilmproducties.nl worden afbeeldingen in de artikelweergaven 100% uitgetrokken en de hoogte blijft op de ingestelde waarde. Na inspectie via rechter_muisknop > inspect_element valt ons op dat hij voor de afbeeldingen in de content width:100%!important meekrijgt. Daarom dat de afbeeldingen over de gehele breedte getrokken worden. 

Nieuwtjes

Sander toont in korte demo ook nog even wat hij maandag 13 november bij JUG030 gaat vertellen. Het aanmaken van menu voor Joomla administrator. Dat is tof... daarmee kun je voor je klanten een specifiek backend menu maken. 

Een van de tips om Joomla gebruikersvriendelijker te maken heeft Sander verwerkt in het volgende artikel https://perfectwebteam.nl/blog/56-het-toevoegen-van-een-artikel-in-joomla-was-nog-nooit-zo-simpel

Reageer

1000 Resterende tekens