Nederland en België hebben een actieve Joomlacommunity. Met grote regelmaat worden er door het hele land bijeenkomsten georganiseerd zoals Joomla Gebruikersgroepen, Pizza Bugs & Fun, de Joomla!Dagen en diverse andere activiteiten. In de komende tijd zijn onderstaande bijeenkomsten gepland.

JUG040 bijeenkomst - Eindhoven

De onderwerpen van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio Eindhoven zijn:

 • Joomla 4.3 Jeroen Moolenschot, Joomill, over de nieuwe features in de nieuwste versie van Joomla.
 • YOOTheme Jeroen Moolenschot, Joomill, met vraag en antwoord over YOOTheme 4 beta.
 • Dr. Joomla. Heb je een probleem met je Joomla site... leg het voor aan de groep en we komen er samen uit.

Stuur een e-mail naar [email protected] als je zelf een keer een presentatie geven wil. Heb je een suggestie voor een andere presentatie, dan vernemen we ze graag via Google Form.

Zoals iedere maand zal er ook een website van een van de deelnemers worden besproken. Presenteer een van je websites en ontvang opbouwende feedback van de andere deelnemers.

Deelname

Toegang: 2,5 euro. 

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst, ook als je nog niet eerder bij een bijeenkomst bent geweest.
Graag onderaan deze pagina aangeven dat je naar de bijeenkomst komt zodat we weten hoeveel mensen er gaan komen, ook als je reeds eerder een bijeenkomst hebt bezocht. 

Bijeenkomsten

De Joomla! gebruikersgroep regio Eindhoven komt elke maand op de eerste maandag van de maand bij elkaar. Als je vragen over de bijeenkomsten hebt of op de hoogte wilt worden gehouden kan je een e-mail sturen naar [email protected]. Blijf op de hoogte van elke bijeenkomst en meld je aan voor de nieuwsbrief. Hiermee sturen we je een herinnering voor de volgende bijeenkomst.

Gravatar
Han Wagter
Vraag. In Joomla 4 is het invoegen van een printbutton bij een artikel niet meer mogelijk. Met een module heb ik een printbutton aangemaakt om in het artikel te plaatsen. Internet afgezocht. Enige html tekst die werkt is: <div><a href="javascript:wind ow.print();">PRINT</a></div>
Zoals uit tekst blijkt print dit echter het hele scherm/window.
Heeft iemand een suggestie voor een printtekst die alleen het artikel print en niet het hele scherm?
Vr groet
Han

Gravatar
rinse janse
Hallo Lieden,
bij de update van joomla4.2.6 kreeg ik onderstaande melding: 42000 42000, 1104, The SELECT would examine more than MAX_JOIN_SIZE rows; check your WHERE and use SET SQL_BIG_SELECTS =1 or SET MAX_JOIN_SIZE=# if the SELECT is okay
en kon ik niet updaten. Mijn provider adviseerde me een wijziging aan te brengen in: /libraries/vendor/joomla/database/src/Msqli/MysqliDriver.php en wel na regel 289 (nieuwe regel 290 het volgende:
mysqli_query($t his->connection,'SET SQL_BIG-SELECTS=1;' )
wijziging doorgevoerd; echter geen oplossing. Dit zou een joomla probleem zijn. Als ik een back up van de site installeer op een andere webruimte (zelfde provider) lukt het wel. Heeft iemand een adequate oplossingsricht ing?
(in xammp moet ik in ini.php een aantal parameters ophogen, omdat ik anders bepaalde (grote) bestanden niet kan uploaden; is dit hetzelfde euvel?)

Gravatar
Ernst Sangen
Laatst gewijzigd op 06.04.2023 21:26 door Ernst Sangen
Bij een restore van een backup (jpa) naar mijn pc kan ik in de site geen menu gebruiken. Zet ik de user friendly url uit, dan gaat dat wel.

Ik weet vrijwel zeker dat dit zowel in J3 als J4 heb gehad.
Enig idee?

Gravatar
Jac van Houten
Nog een vraagje,
Is er een mogelijkheid dat ik in Rsform een andere gebruiker alleen een bepaald formulier mag laten inzien en downloaden?

Groeten Jac

Gravatar
Jac van Houten
Twee vraagjes,
Sinds 1 april krijg ik bij een paar formulieren in Rsform spam binnen van .ru websites. Het IP adres is telkens anders maar het e-mailadres niet.
Vraag: Hoewel ik het e.e.a. in admin tools heb gezocht om dit te blokkeren kan ik het maar niet vinden. Ik gebruik Recaptcha V3 in mijn formulieren. Jullie weten vast zeker daar een oplossing voor.

Vraag 2: dit heeft ook met Rsform te maken. Hoe kan ik een tekstveld in RSform zo maken dat alleen letters van het alfabet in kunnen staan.

Groeten Jac

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Details

Categorie
Joomla Gebruikersgroep Eindhoven
Datum
Donderdag 13 April 2023
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie

Online

 • Organisatoren

  • Hans Kuijpers
 • Wij gaan!

  • Hans Kuijpers
  • rinse janse
  • Jac van Houten
  • Ernst Sangen
  • Paul Trouw
  • Jeroen Moolenschot
  • Han Wagter
 • Maandelijkse uitnodiging