We hebben de Joomladagen achter de rug.....tijd om even na te praten over de leukste ontwikkelingen en presentaties.

ImageManager van R2H
Daarna geven we graag het woord aan Richard van Tilborg van R2H. 
Ondanks dat het ontwikkelteam van R2H net een splinternieuwe extensie heeft gemaakt, zitten ze nog boordevol met ideeën om hun ImageManager Richard van Tilborgextensie uit te breiden. R2H ImageManager is de eerste Joomla! extensie waarbij het mogelijk is om afbeeldingen met drag & drop te verplaatsen en te hernoemen zonder dat de links verbreken naar de artikelen en custom html modules. Ook is het eenvoudig geworden om te zien welke afbeeldingen wel of niet gebruikt worden in je website.”

Rick Spaan (de eerste Certified Joomla! Administrator ter wereld) weet hoe hij met Joomla! moet omgaan, maar dit mooie CMS heeft ook een keerzijde. Het hernoemen en verplaatsen van afbeeldingen kost uren (zoniet dágen) tijd om handmatig uit te voeren. Best frustrerend. Zeker als je de website van een klant overneemt en moet gaan onderhouden. De bekende “images/stories mappen” zitten vaak vol met afbeeldingen met slechte bestandsnamen en allerlei vage submappen. Het is niet echt leuk om daar structuur in aan te brengen… tot nu! Administrators, Online Marketeers en SEO experts kunnen vanaf nu eenvoudig batch acties gebruiken om afbeeldingen te hernoemen of bijvoorbeeld spaties te vervangen door streepjes. Het beheren van afbeeldingen wordt allemaal een heel stuk eenvoudiger!

Daarnaast hebben we een ‘Dr. Joomla’ waar iedereen zijn of haar probleem kan voorleggen. De vraag wordt in de groep besproken waardoor we een oplossing kunnen aandragen. Zorg dus dat je alle wachtwoorden etc. bij je hebt voor je te stellen vraag!

Wij kijken weer uit naar een leerzame en gezellige Joomla avond.

We vragen aan iedereen een bijdrage van € 7,50 in de kosten voor het zaaltje en de koffie en thee.

Wij hopen uiteraard weer op een leuke opkomst & neem eventueel gezellig iemand mee!

Met vriendelijke groet,

JUG Breda;
Jan van Kuijk | Nico Bouwman | Nico & Edith van Leeuwen

Over de locatie

Ontmoetingscentrum De Vlieren
Mgr. Nolensplein 1
4812JC Breda

De bijeenkomst wordt gehouden in de hobbyzaal op de 1e etage van De Vlieren.
De ruimte is bereikbaar via trap of lift.
Dineren is niet op de locatie zelf mogelijk. Wel gaan we geregeld van tevoren eten in een leuk restaurant niet ver van de Vlieren af. Wil je aanschuiven geef dit dan aan Edith van Leeuwen door (zij maakt de reservering - dat is bij dit restaurant wel nodig!)
Niet geheel onbelangrijk: je kunt gratis parkeren voor de deur!

JUG Breda organiseert 10 bijeenkomsten per jaar (niet in juli en december). Hier wordt de laatste dinsdag van de maand voor gekozen. De kosten zijn € 7,50 als tegemoetkoming in de zaalhuur, dit is inclusief koffie of thee. Tevens wordt de opbrengst gebruikt om o.a. reiskosten te compenseren voor gastsprekers.

Breda De Vlieren

 

Reageer

1000 Resterende tekens