Nieuws uit de community

Hebben jullie gezien dat..?

Presentatie AMP: Accelerated Mobile Pages door Simon Kloostra

Vorig jaar heeft Google het Accelerated Mobile Pages project opgestart. Met dit initiatief hopen ze het mobiele web veel beter en sneller te kunnen aanbieden. Het probleem is namelijk dat veel pagina’s door het vele Javascript en advertenties op desktop nog wel snel laden, maar op mobiel niet. Responsive design lost dit probleem niet op.

Met AMP wordt afgedwongen dat je op een speciale manier met zo beperkt mogelijke resources je webpagina’s opbouwt: beperkt en asynchroon scriptgebruik, minimaal CSS, in-line geladen, enzovoorts. Het resultaat is vaak een vrij minimalistische pagina, maar op mobiel is dat vaak prima, en het laadt erg snel.

Het nadeel is natuurlijk dat het om een specifieke implementatie vraagt. Gelukkig zijn er in Joomla al weer plugins voor beschikbaar, en daarmee kun je AMP vrij snel draaiend krijgen.

Dokter Joomla!

Een vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Het forum in het echt: stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.


Alles onder voorbehoud

Routebeschrijving

Kom je met de auto dan is het even opletten. Rij aan op Hoogvliet maar kies de afslag 17a Pernis. Zodra je bij de stoplichten sta, sla links af en blijf rechtdoor rijden het bedrijventerrein Gadering op, aan de linkerhand zie je dan La Cocotte staan.

Kom je eten?

Voor aanvang eten we ook altijd met een groepje, altijd erg gezellig. Vanaf 17:30 uur bestellen we in de brasserie.

Kosten

Deelname in 2017 is gratis. Normaal rekenen we een bijdrage van 5 euro, van deze bijdrage worden onkosten zoals de huur van de zaal en onkosten van sprekers vergoed. Alle consumpties reken je zelf direct af aan de kassa. Dit jaar worden de bijeenkomsten gesponsord door

iFredBizzXLCrosslineMedia7Strel

Voorafgaand aan de bijeenkomst eten we samen, in het restaurant.

Vragen?

Aanmelden om eens te komen presenteren? Een voorstel voor het programma? Mail aan rotterdam@joomlacommunity.nl. Via jug010.nl kun je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Over de locatie

Brasserie La Cocotte
Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet

Parkeren is gratis via parkeerplaatsen naast het pand.
Dineren is hier zeker mogelijk.

Brasserie La Cocotte

 

Reageer

1000 Resterende tekens

Details

Categorie
Joomla Gebruikersgroep Rotterdam

Datum
Maandag 16 januari 2017

Tijd
19:00 - 22:30 uur

Locatie
Bij Brasserie La Cocotte
Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet
Open in Google Maps