| Door: . | Categorie: Algemeen.

Joomla! Community Magazine online

Dankzij de inzet van een groep van een  kundige Joomla!-ers is het zover: het langverwachte Joomla! Community Magazine (JCM) is online.

Het magazine – dat artikelen, recensies, interviews, nieuws en opinies over Joomla! brengt – wil vooral de nadruk leggen op de verscheidenheid van de internationale Joomla! gemeenschap en diens positieve inbreng op het Joomla! project. Het ‘JCM Team’ bestaat dan ook uit een enthousiaste groep Joomla! gebruikers vanuit de hele wereld, waarvan sommige bekend en andere minder bekend, maar stuk voor stuk ervaren Joomla! professionals.

jcm-translateSamen zullen zij hun best doen om elke maand een uitgave boordevol informatieve, leerzame, inspirerende, nuttige en bovenal interessante artikelen te publiceren. JCM is vooralsnog Engelstalig, hoewel de site wel over een Google Translate functie beschikt waarmee de artikelen kunnen worden vertaald. Er zijn plannen om het magazine te vertalen.

jcm

Voor ieder wat wils

Zo worden in ‘Feature Stories’ onderwerpen belicht voor een breed publiek die niet perse onder één van de magazine categorieën vallen. In ‘Extensions and Services Evaluations’ vindt je diepgaande recensies en vergelijkingen van GPL extensies, frameworks en diensten. In ‘Website Case Studies’ worden bestaande Joomla! websites uitvoerig behandeld.

Onderwerpen van beleidsmatige aard komen aan bod in ‘Leadership Connection’s’ waarin leden van de verschilende Joomla! Leadership Teams aan het woord komen. Verslagen en aankondigingen van Joomla! evenementen en Joomla! User Groups vinden plaats in ‘Joomla! Events & Joomla! User Groups’.

Natuurlijk komen ook de verschillende web development disciplines aan bod. Ontwerpers, ontwikkelaars en beheerders worden maandelijks op de hoogte gehouden in  de rubrieken ‘Designers Studio’, ‘Developers Workbench’ en ‘Administrators Toolkit’.

Er is ook aandacht voor Joomla! in het nieuws middels overzichten en compilaties van Joomla! gerelateerde links van verschillende media in ‘Joomla! in the Press/Media’. ‘Did you know…?’ tenslotte is gericht op het uitwisselen van kennis en het delen van technieken en wetenswaardigheden.

Voor en door de community

Het Joomla! Community Magazine biedt de Joomla! gemeenschap een platform voor ideeën en verhalen. Iedereen kan artikelen inleveren en iedereen kan zijn stem laten horen. Ook als je jezelf geen schrijver waant wil JCM graag je ideeën horen, leuke ideeën over onderwerpen zijn altijd welkom. Naast elk artikel vind je een link voor auteurs in spé naar aanvullende informatie over de rubriek en wat er van de artikelen wordt verwacht. Daarnaast is er een kennisbaak opgesteld met richtlijnen en handleidingen voor het schrijven van artikelen.

jcm-contributeHet Joomla! Community Magazine is sinds 1 juli 2010 online op //magazine.joomla.org Bezoek de site en deel je kennis en ervaring met de Joomla! gemeenschap. Ga naar //magazine.joomla.org/Contact en stuur je bijdragen in. Wie weet staat jouw artikel al in de volgende uitgave!

{loadposition babsgosgens}