| Door: Rineke Rottiné. | Categorie: Evenementen.

Een Joomlacursus, iets voor jou?

jug-heerenveen-cursus-1Wil jij leren hoe je een website maakt met Joomla? Of werk je al langer met Joomla, maar wil je je kennis verbreden? Gebruikersgroep (JUG) Heerenveen geeft in de periode van september 2014 tot en met mei 2015 vier cursussen, van ieder 9 bijeenkomsten. Hier zit vast ook precies die cursus bij waarnaar jij op zoekt bent! 

Waarom Joomlacursussen in een JUG?

De cursussen worden op vrijwillige basis gegeven door deskundige en enthousiaste Joomlakenners. We kunnen daardoor het cursusgeld laag houden. Toch weer mooi meegenomen in deze tijden van economisch zwaar weer. Als cursist of ex-cursist kun je overigens ook deelnemen aan onze werkgroepen en thema-avonden. Zo kun je op een leuke en gezellige manier je Joomlakennis bijhouden en verder ontwikkelen. Zo bieden wij als JUG voor iedereen op zijn of haar eigen kennisniveau wat wils!

Ons cursusaanbod voor het komende seizoen:

Starterscursus

Al een aantal jaren een groot succes: onze Starterscursus Joomla. Ook het komende seizoen bieden we een nieuwe groep de gelegenheid om zich de basisbeginselen van het maken en beheren van een website met Joomla eigen te maken in de Starterscursus Joomla. 
De 9 cursusavonden vinden plaats op iedere vierde dinsdag van de maand, in de periode van september 2014 t/m mei 2015.

Gevorderdencursus

Vorig seizoen succesvol gestart: onze Gevorderdencursus Joomla. Ook komend seizoen mag deze cursus natuurlijk niet in ons aanbod ontbreken. De Gevorderdencursus sluit direct aan op de Starterscursus en gaat dieper in op de mogelijkheden die Joomla biedt. In deze cursus besteden we onder andere aandacht aan het uitbreiden van de mogelijkheden van Joomla met extensies, enige basiskennis van templates, meertalige websites en veiligheid van je website. 
De 9 cursusavonden vinden plaats op iedere derde dinsdag van de maand, in de periode van september 2014 t/m mei 2015.

HTML en CSS-cursus

Nieuw in ons cursusaanbod is de HTML en CSS-cursus. De cursus is bedoeld als voorbereiding op onze Templatecursus maar kan ook prima worden gevolgd als je alleen kennis wilt opdoen van de webtalen HTML5 en CSS3.

In deze cursus leggen we een stevige basis van de webtalen HTML5 en CSS3. Of je nu een statische website hebt of een website met een CMS als Joomla, geen enkele website kan bestaan zonder HTML. Met CSS kun je je webpagina verder opmaken met bijvoorbeeld (achtergrond-)kleuren, randen, lettertypes, grootte van het lettertype enz.. Als je zelf de controle wilt over het uiterlijk van je website en/of zelf een template wilt maken of aanpassen, kun je niet zonder kennis van deze webtalen.
De 9 cursusavonden vinden plaats op iedere tweede dinsdag van de maand, in de periode van september 2014 t/m mei 2015.

Templatecursus

Voor diegenen die zich willen verdiepen in het vormgeven van de Joomla website bieden we de Templatecursus Joomla. De template bepaalt immers het uiterlijk van de Joomlawebsite!

Een template volledig zelf kunnen bouwen en alle functionaliteit geven die je website nodig heeft: dat is de wens van veel Joomla websitebouwers. Er zijn op internet weliswaar veel gratis of betaalde kant-en-klare Joomla-templates te vinden, maar het zelf bouwen of aanpassen van een bestaande template geeft veel meer mogelijkheden. Met kennis van de opbouw en structuur van een template wordt het een stuk gemakkelijker om een template helemaal naar je eigen hand te zetten.

We behandelen verschillende webtalen die in een Joomla-template worden gebruikt waarvan HTML en CSS de belangrijkste zijn. Maar ook XML, PHP, Javascript, Less en eigen Joomlatags zullen de revue passeren. 
De 9 cursusavonden vinden plaats op iedere derde dinsdag van de maand, in de periode van september 2014 t/m mei 2015.

Meer weten of direct aanmelden?

We geven alle cursussen in Zalencentrum Trinitas te Heerenveen, van 19:30 u tot 22:00 uur. Het cursusgeld bedraagt € 125. Op onze website vind je alle informatie over de data en locatie, de cursusprogramma’s en natuurlijk ook de aanmeldformulieren: //cursus.joomlaheerenveen.nl