jug-antwerpenOnze eerste bijeenkomst van Joomla!-gebruikers in Vlaanderen. Iets voor 19 uur kwamen de eersten aangereden. En een kwartiertje later beslisten we al snel dat we beter buiten op het terras konden gaan zitten. Sommigen hebben de foto’s wel al gezien op Twiter, want met een goed Bolleke was het meteen gezellig. Kwestie van ook andere gebruikers te laten meegenieten.

We waren met 12, en met enkele verontschuldigden, een mooi groep Joomla!-gebruikers. We gingen van start met een korte voorstelling van elk van ons. Een groep met zowel hobbyisten als beroepsmatige gebruikers.

Meteen werd ook de vraag in de groep gegooid wat de verwachtingen zijn van deze JUG. Tijdens de Joomladagen in Utrecht gaven heel wat gebruikers al te kennen dat er nood is aan een gebruikersgroep. Iedereen had zo wel zijn verwachtingen van deze bijeenkomsten.

Regelmaat van bijeenkomsten

Wanneer komen we samen? Bedoeling is van met een zekere regelmaat samen te komen. Tijdens de vakantie lassen we wel een zomerstop in en wordt een volgende bijeenkomst gepland in de 2de helft van september. Dus hou zeker de agenda goed in het oog. Iedereen is immers van harte welkom.

Waar komen we samen? Dat was alvast ene probleem voor deze eerste bijeenkomst. Er wordt nog gezocht naar een locatie die voor iedereen gemakkelijk bereikbaar is.

Agenda?

Er werd geopteerd om voor elke bijeenkomst een thema te behandelen (templates, extensies, …) Dit heeft voor- en nadelen. Nadeel zou zijn dat niet-geïnteresseerde gebruikers dan ook niet komen naar deze bijeenkomst. Daarom zal de agenda telkens aangevuld worden met een Dokter Joomla en afgesloten worden met een ‘losse babbel’.

Besproken onderwerpen

Na deze eerste kennismakingsronde, en bij een gezellige pint, werden ook al meteen wat vragen gesteld, waarop de ervaren gebruikers meteen hun kennis deelden. Een greep uit de vragen.

  • JED : begint zeer onoverzichtelijk te worden. Daarom een voorstel aan de Joomlacommunity : waarom niet eens een aantal extensies met elkaar vergelijken in een tabel. Dit zou een mooi overzicht geven.
  • CB: wat zijn de ervaringen van de andere gebruikers?
  • Kan men linken naar al eerder geschreven artikels?
  • Ervaringen met Joomla 1.6 ?
  • Nooku : wat is het, hoe werkt het,…

Volgende bijeenkomst

Voor de volgende bijeenkomst staat voorlopig het volgende op de agenda : Templates en Dokter Joomla. De datum en locatie volgen later. Op het forum kun je ondertussen terecht op het board voor de gebruikersgroep regio Antwerpen.

We willen alvast Sander bedanken voor de goodies en we willen hem zeker aan zijn woord houden… de volgende bijeenkomst staat een Bolleke zeker op hem te wachten. ;-)

2 reacties

EasyDiscuss Avatar
stampertje
tof om dit te lezen. ik kon er niet bij zijn door een bezoekje aan de gynaecoloog. en ik vermoed dat de volgende bijeenkomst ook niet zal lukken want dan is de tweeling pas geboren.<br /><br />ik heb hier wel grote interesse voor.<br /><br />nog een korte opmerking voor JC: de korte links naar de feeds werken nooit als ik via twitter kom
EasyDiscuss Avatar
Sander Potjer
Leuk verslag, dankjewel!<br /><br />@stampertje Dank voor je feedback, je bedoelt de bit.ly links? Hier lijken ze wel te werken maar gaan er naar kijken!

Reageer

1000 Resterende tekens