jug-rodenOp 16 mei 2013 was er voor het eerst een bijeenkomst van en voor Joomla!-websitemanagers in Roden. Een stuk of veertien managers, ontwikkelaars, hobbyisten en geïnteresseerden kwamen vanuit Friesland, Groningen en Drenthe naar Roden om kennis en ervaring uit te wisselen, inspiratie op te doen en te netwerken. De bijeenkomsten zijn niet commercieel, geheel in lijn met de open-source gedachte delen gebruikers informatie met elkaar. Aanwezigen wordt wel gevraagd om een eigen bijdrage van bijvoorbeeld € 5 per avond in de pot de doen, voor het betalen van onkosten zoals consumpties en reiskosten voor sprekers. 

Er werd een presentatie gegeven over JCE, een content editor die algemeen wordt toegepast, maar veel meer functies en instelmogelijkheden biedt dan de meeste gebruikers weten. Alle aanwezigen hebben wel iets opgepikt over JCE dat ze nog niet wisten, zelfs de professionals. Helaas was het xxl-televisiescherm voor de achterste rij toch te klein, maar die kinderziekte is al genezen, volgende keer gebruiken we een beamer :-)

De komende bijeenkomst is op donderdag 20 juni 2013 en gaat over Rich Snippets, zoekresultaten van Google die extra informatie bevatten. Bijvoorbeeld: foto's, auteurs, recensies  producten, recepten, mensen, video’s of evenementen. Zo kan de 'zoeker' beter beoordelen of de pagina relevant is. Verrijkte zoekresultaten vallen op en er wordt ruim 30% vaker op geklikt! Rich Snippets zijn dus goed voor zoekmachine-optimalisatie en prettig voor de zoeker. We gaan op donderdag 20 juni 2013 graag eens samen kijken hoe dat werkt hier in de Drentse praktijk. 

Hebt u ook een Joomla!-website waar u meer uit wilt halen? Bezoek de Joomla! gebruikersgroep in Roden (valt onder gebruikersgroep regio Assen) op donderdag 20 juni 2013 van 19:30 tot 22:00

Health Park North - Ceintuurbaan-Noord 154 - 9301 NZ Roden

Meer informatie en aanmelden: bezoek http://www.joomlacommunity.nl of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reageer

1000 Resterende tekens