JUG Breda Bijeenkomst 25 augustus 2015

Edith opent de avond. Een introductieronde is deze keer niet nodig. Alle 12 bezoekers hebben elkaar al eens eerder ontmoet. Zij start eerst met een aantal algemene punten.

Algemeen

Joomla 10 jaar!
Edith heeft de slingers opgehangen want Joomla bestaat sinds 17 augustus 10 jaar! We laten de site zien die Brian Teeman heeft gemaakt. Hierin kun je veel informatie over Joomla vinden, o.a. een tijdlijn met unieke gebeurtenissen en verhalen van mensen over de gehele wereld die vertellen hoe Joomla hun leven heeft beinvloed; www.spreadthejoomlalove.com

Spread the Joomla Love

 

Programma JUG Breda
Edith vertelt dat we in september Sander Potjer te gast krijgen. Hij komt langs om onder meer ACL Manager toe te lichten. In november sluit Jisse Reitsma het JUG jaar voor ons af. Hij vertelt ons over de Joomla extensies die hij heeft gemaakt. Jisse verzorgt ook in samenwerking met PerfectWebTeam een expertsessie over beveiliging op 23 Oktober.
We stellen ook voor tijdens onze JUG in oktober een workshop avond te houden. Er wordt een voorkeur gegeven aan 1 workshop tijdens de JUG. Bijvoorbeeld JCE of Akeeba.

Pizza Bugs & Fun
In oktober is er een PBF in Utrecht. Deze wordt op zaterdag 10 oktober georganiseerd. Iedereen kan hieraan deelnemen. Er is ook altijd iemand aanwezig die je kan helpen om alles op te zetten om te kunnen testen. Je hoeft geen specifieke kennis van de code te hebben, veelal is het bevestigen van een probleem al weer een stap verder in het project. Ook kun je altijd deelnemen aan het vertalen van de documentatie.

JUG Breda

Vragenronde

Marius; heeft een probleem in Hikashop, bij een testorder worden oude gegevens getoond.
Helaas is Marius zijn wachtwoord vergeten mee te brengen. Nico Bouwman herkent het gemelde probleem en laat e.e.a. zien via een eigen site. Via Hikashop - systeem - emails - 3e tabblad kun je de afzender informatie toevoegen.

Wim; heeft een site die meertalig is, maar de koppeling van de taal aan een artikel loopt niet altijd netjes.
Wim laat de artikelen zien. Bij het switchen tussen de talen gaat het nog fout. Etienne meldt dat het menu ook gekoppeld moet worden. Wim zal alles nog eens moeten doorlopen en op deze wijze moeten koppelen. Dan zal het goed gaan. Een artikel wordt ter plaatse alvast goed gezet.
Bij het tonen van de slideshow, zal Wim de optie - alle talen - in moeten stellen, hier maakt het niet uit welke taal gebruikt wordt, het gaat hier alleen om afbeeldingen.

Patrick; vraagt naar inspiratie en ervaringen over webhosting en reselleraccounts.
Een discussie over Nederlandse Hosting partijen volgt. Diverse partijen passeren de revue; zoals Byte, IT Synergy, SiteGround, 040 Hosting, TransIP en yourhosting.nl. Elke partij heeft zijn voor- en nadelen. Bekijk in ieder geval of een aanbieder bij jouw persoonlijke situatie past.

Discussie Hosting JUG bezoekers

Tools

Jan heeft nog een nieuwigheidje ingestuurd omdat Artisteer een nieuw product heeft gelanceerd om templates te maken. Je kunt dit vinden onder: http://themler.com

Ook het optimaliseren van je website komt nog even ter sprake. Bedrijven die voor mega bedragen je site willen optimaliseren door o.a. landingspagina's te maken onder hun eigen naam. Sommige bedrijven vragen meer dan 2000,00 per jaar.

Afsluiting

We zien iedereen graag weer terug op dinsdagavond 29 september 2015 om 20.00 uur! Zoals eerder gemeld krijgen we dan Sander Potjer te gast. Sander is onder meer de bedenker en ontwikkelaar van ACL Manager, een populaire Joomla extensie dat het beheren van toegangsrechten (ACL) in Joomla erg eenvoudig maakt. Hierover zal hij e.e.a. toe lichten en over Joomla ACL in het algemeen.

Meld je dus zeker aan voor deze avond!
http://www.joomlacommunity.nl/joomla-gebruikersgroepen/regio-breda/details/543-jug-bijeenkomst-29-september-2015.html

We zien je graag bij ons aanschuiven, dus tot de 29e!

Met vriendelijke groet,
JUG Breda

Jan van Kuijk, Nico Bouwman, Nico en Edith van Leeuwen

Reageer

1000 Resterende tekens