Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Fred . | Categorie: Rottterdam.

Verslag JUG Rotterdam 15 oktober 2018

Vandaag is al vroeg in de middag een Joomlers in Brasserie Cocote aanwezig met elkaar aan het e.e.a. aan het afstemmen of gewoon gezellig aan het kletsen. Tegen etenstijd aan zit de grote tafel weer vol en en is het een gezellige boel.

Nieuws

Joomla! 3.8.13 is nu beschikbaar. Bekijk de documentatie voor de beveiligingsnotities van deze release.

Schermafbeelding 2018 10 16 om 06.35.58Oproep Joomla Marketing Nederland: Wij houden van Joomla! en om de Joomla! Love verder te verspreiden wordt er vanuit Stichting Sympathy een werkgroep Marketing opgezet. Doel van deze werkgroep is het bedenken en uitvoeren van marketingactiviteiten voor het promoten van Joomla! in Nederland. We willen een gevarieerde groep mensen bij elkaar brengen die mee willen denken in wát we gaan doen en mee willen werken aan de uitvoering. Denk hierbij aan webbouwers, ontwerpers, developers, eindgebruikers, tekstschrijvers etc. Je hoeft niet persé marketing skills te hebben om deel te nemen.
Voor verdere informatie zie: https://www.joomlacommunity.nl/nieuws/algemeen/1400-oproep-voor-nieuw-te-vormen-werkgroep-joomla-marketing-nederland

Joomla! 3.9 met de privacy tool suite komt op 23 oktober 2018 beschikbaar, dus dan alles updaten maar weer!

Schermafbeelding 2018 10 16 om 06.33.38Joostock is een Joomla-unconference die op 24 november 2018 plaatsvindt. Een evenement voor de sociale, hulpvaardige, slimme, creatieve, muzikale, gezellige Joomler die graag kennis deelt en die het leuk vindt om met andere Joomlers te praten, werken, delen, eten, drinken en discussiëren. Meer info zie: https://www.joostock.com/

Schermafbeelding 2018 09 20 om 21.29.00RSForm!Pro dag (20 oktober 2018) Nog een paar dagen en dan is het zover. De JUG010 organiseert op zaterdag 20 oktober in Rotterdam een RSForm!Pro dag.
Het RS Joomla! team (6 stuks) uit Roemenie zal ook op deze dag aanwezig zijn. Iedereen wordt aangemoedigd om zelf te komen en om voor zichzelf en hun Joomla! kennissen kaarten te kopen voor dit event. Info & Aanmelden voor deze dag kan via de website: //www.rsformprodag.nl/

 

jug010logoDe Organisatie JUG010 zal per januari 2019 overgaan van Roland en Fred naar Arie, Maarten, Tom en Fred die vanaf dat moment met elkaar invulling zullen gaan geven aan de JUG010 en roulerend de JUG010 avonden zullen leiden.

 

Joomla Custom Fields filteren

Logo BizzMixJan van Kuijk (Bizzmix) laat een praktische toepassing (verzameling van Bierglazen) van custom fields zien met een filter mogelijkheid. Custom fields zijn bruikbaar voor tal van handige toepassingen waarin bijvoorbeeld je Joomla artikelen kan filteren op eigen gemaakte velden. Jan heeft hiervoor gebruikt gemaakt van de in Joomla! aanwezige custom fields voor het maken van de velden waarmee de de data verwerking en opslag plaatsvindt en van een 3th party extensie (Content Field Search) voor het filtergedeelte en voor de frontendvertoning is een maatwerk template override gemaakt. Wederom een zeer leerzame ervaring voor Jan die hij verpakt heeft in een erg leuke en interessante presentatie voor andere Joomlers zoals nu de JUG010.

 

Dokter Joomla!

Een vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Hier is het forum live aanwezig, dus stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.

Vanavond zijn diverse vragen aan de orde gekomen welke ter plekke besproken en beantwoord.

 

Volgende JUG010

De volgende JUG010 is op dinsdag 13 november. Het onderwerp van deze dag is Security. We gaan het deze avond hebben over veiligheid met betrekking tot je website. Wilco Alsemgeest komt uitleg geven over de Content Security Policy optie in Joomla 4 en waarom dit belangrijk is. Verder zal Roland Dalmulder het hebben over het beveiligen niet alleen je website maar ook de e-mail, inloggen op de server met (S)FTP en andere gerelateerde zaken.

Kom ook eens naar de gezellige JUG010 avonden!


Sponsoring JUG010

Dankzij onderstaande sponsoren van de JUG 010 in 2018 is de deelname slechts 5,00 euro per persoon.
De JUG010 zijn voor Joomla! starters/beginners de eerste drie bijeenkomsten gratis.

SPONSOREN JUG010:

jug010 spponsoren nw

 

Over de locatie

Brasserie La Cocotte
Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet
Parkeren is gratis op parkeerplaatsen naast het pand.
Dineren is hier zeker mogelijk.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.