Verslag JUG010, 18 juli 2018

Al vroeg in de middag zijn diverse Joomlers in Brasserie Cocote aanwezig en met elkaar aan het werk of e.e.a. aan het afstemmen of gewoon gezellig aan het kletsen. Ondanks dat het vakantietijd is, is deze middag al tijdens het diner goed bezocht. Ten tijde van het aanvangstijdstip stormen nog diverse Joomlers binnen en is het gezellig druk.

 

RSForm!Pro dag (20 oktober 2018)

In navolging op de geweldige Hikshop dag welke is georganiseerd door JUG-Breda gaat de JUG010 in Rotterdam een RSForm!Pro dag organiseren. De vastgestelde datum hiervoor is zaterdag 20 oktober 2018. De mensen van RS-Joomla (5 stuks) hebben al toegezegd te komen op deze dag. Dus zet het alvast in je agenda! Vanuit de JUG010 zullen Fred, Arie en Wim dit organiseren.

Het RS-Joomla team wat naar Rotterdam komt voor de RSForm!Pro dag.

rsjoomla

team rsjoomla

Een "App", van je mooie responsive website, op alle mobiele telefoons/tablets en alle browsers in 1 keer

(door: Fred vd Neut)

Dan heb je een mooie responsive website voor je klant gemaakt, dan wil je natuurlijk als je klant deze website op zijn/haar iPhone, iPad, Android of Windows telefoon wil plaatsen, dat dit gepaard gaat met een mooi bijpassend icon i.p.v. het standaard Joomla! icon. We kunnen natuurlijk voor wat betreft de iPhone en iPad met Xcode hiervoor aan de gang maar dat is voor velen een stap te ver. We kunnen dit voor wat betreft de iPhone en iPad ook maken met behulp van de iPhone-configuratieprogramma op de Mac, maar niet iedereen heeft een Mac. En dan nog hebben we het alleen maar voor de iPhone en iPad. En we willen dit natuurlijk ook voor de klanten die een Android of Windows telefoon hebben beschikbaar stellen. Er is een mogelijkheid om dit in één keer voor de iPhone, iPad, Android en Windows telefoon en tevens voor de desktopbrowsers (Firefox, Chrome, Safari, IE, Edge) te doen. Deze avond een uitleg hierover. De uitleg is stap voor stap terug te vinden op: http://fvdn.wrhg.nl/favicon/

 

Een horizontale Timeline via Google Spreadsheets en dit op de Joomla! website
(door: Fred van der Neut)

Wil je jouw levensverhaal vertellen of de belangrijkste momenten van jouw 50-jarig jubilerend bedrijf of andere mijlpalen publiceren dan is een horizontale timeline een uitstekend stukje software wat je hiervoor kan gebruiken. Het mooie is dat nagenoeg alle data niet op jouw website staat maar her en der op het internet. Via Google Spreadsheet plaats je per record een gebeurtenis. De software pakt deze Google spreadsheet op en laat van elk record in de timeline de gebeurtenis zien. Dit kan zijn tekst(en), foto(’s), video(‘s), muziek, Joomla! artikel(s), en combinaties hiervan, etc. etc. Alle bestaande horizontale timeline-en zijn onderzocht waarbij de gratis Xpert timeline module (zie: https://extensions.joomla.org/extension/xpert-timeline/ ) als beste uit de test naar voren komt. De diverse timeline-en laten bepaalde content wel of niet zien. In het onderzoek zijn nagenoeg alle content types uitgetest. Xpert timeline was hierin het meest compleet en accepteert nagenoeg elk content type.

Documentatie over Xpert timeline is te vinden op: https://www.themexpert.com/docs/joomla-extensions/xpert-timeline

Naast Xpert timeline is ook Timeline JS van Knightlab, waarvan er geen Joomla component of module is maar kan wel middels een iFrame binnen je Joomla! website gebruikt worden, besproken. Timeline JS is de “moeder” Timeline van nagenoeg alle horizontale timeline-en, echter Timeline JS accepteert een aantal belangrijke content types niet. Meer info over Timeline JS is te vinden op: https://timeline.knightlab.com/

 

Opvolging Organisator JUG010

Zoals bekend stopt Roland m.i.v. januari 2019 als organisator met de JUG010. zie: https://www.joomlacommunity.nl/nieuws/gebruikersgroepen/rotterdam/1381-gezocht-organisator-jug010 . Op de oproep voor een nieuwe organisator van de JUG010 is tot nu toe niet gereageerd. Vanuit de JUG010 groep zijn er 4 personen (Etienne, Maarten, Arie en Fred) die op een later moment de koppen bij elkaar gaan steken en gezamenlijk en in overleg met Roland gaan bespreken hoe dit verder vorm te geven. Hierover een volgende JUG010 meer.

 

Privacy Tools Suite
(door: Roland Dalmulder)

In Joomla 3.9.0 komt er een aantal nieuwe extensies mee onder de naam Privacy Tools Suite. In deze korte uitleg gaat Roland het een en ander laten zien van wat het allemaal kan. Roland geeft aan dat diverse onderdelen uitgebreid in te stellen zijn en dat, als men dat wil, zeer gedetailleerd geïnformeerd kan worden. Gebruiker hebben onder ander de mogelijkheid om hun eigen gegevens op de website op te vragen of de mogelijkheid alle persoonsgegeven te verwijderen (men heeft al men dit doet dan ook geen account meer). Degelijke aanvragen moeten door de webmaster definitief worden gemaakt. De aanwezigen zijn zeer enthousiast over de privacy toolsuite wat een prime hulpmiddel is ivm de privacy wetgeving. Meer hierover is te vinden op https://docs.joomla.org/J3.x:Privacy

 

Dokter Joomla!

Een vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Het forum in het echt: stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.

Diverse vragen zijn aan de orde gekomen, ter plekke opgelost en behandeld.

Ruim na 22:30 uur ronden we af.

 

Volgende JUG010

De volgende JUG010 is op maandag 13 augustus 2018, een van de onderwerpen is dan:

Hoe scoor je een AA score voor je website? door René Kreijveld”

GTMetrix is een hulpmiddel om de frontend performance van je website te meten. Een A score voor PageSpeed én een A score voor YSlow is het hoogst haalbare. In deze presentatie laat ik je zien wat er bij komt kijken om een A score te halen en hoe je dat voor elkaar krijgt in Joomla. Als voorbeeld neemt Rene de nieuwste Helix Ultimate template van JoomShaper, een Bootstrap 4 gebaseerde template gecombineerd met SP PageBuilder.

Zeer de moeite waard om ook eens naar de JUG010 te komen.


Sponsoring JUG010

Dankzij onderstaande sponsoren van de JUG 010 in 2018 is de deelname slechts 5,00 euro per persoon.
De JUG010 bijeenkomsten zijn gratis voor Sponsoren en 3x voor Joomla! starters/beginners.

SPONSOREN JUG010:

JUG010 sponsoren

 

Over de locatie

Brasserie La Cocotte
Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet

Parkeren is gratis via parkeerplaatsen naast het pand.
Dineren is hier zeker mogelijk.

Reageer

1000 Resterende tekens