JUG010 nieuws

Roland verwelkomt iedereen en deelt de volgende Joomla nieuwtjes.

  • Roland geeft aan dat het de verwachting is dat Joomla 3.7 medio maart 2017 uitkomt.
  • Roland geeft aan dat men al bezig met Joomla 3.8 en 4.0, Joomla 4.0 zal zeer snel nadat 3.8 is gereleased ook gereleased worden.
  • Fred geeft aan dat de JUG010 werkgroep op maandagavond 27 maart plaatsheeft, onderwerp: Yootheme Pro. Belangstelleden kunnen zicht aanmelden via deze link.
  • De eerstvolgende JUG010 bijeenkomst is op maandag 20 maart 2017.

Presentatie Klantgericht projectmanagement - Edward DalmulderEdward Dalmulder

Edward geeft een tryout van zijn op de aanstaande JoomlaDagen te houden presentatie.
Mensen die als zelfstandige actief zijn, worden in de regel gedreven door hun passie. Dat gaat veelal om een vakgebied (programmeren, design, implementeren, ...). Bij het succesvol uitvoeren van projecten en het werken aan goede klantrelaties, komt echter meer kijken dan het vakgebied. Denk aan professioneel projectmanagement en aan het kunnen voeren van een goede dialoog met je klant en het maken van de juist afspraken. Met een heldere aanpak, gebaseerd op klantgericht projectmanagement, kun je veel vraagstukken aan de voorkant organiseren en tackelen voordat het tot ongewenste resultaten of situaties leidt. Met praktische tips & tricks en aan de hand van praktijkvoorbeelden geef ik aan hoe je hiermee een verbeterslag kunt maken. Het resultaat? Minder zorgen (door goed te organiseren) en meer tijd voor je uiteindelijke passie.

 

Joomla! Organisatie structuur

Er was een vraag vanuit de groep over hoe de nieuwe organisatie structuur van Joomla nu in elkaar zit nadat er gemeld was dat het leiderschap was gekozen. Roland heeft hier het een en ander over uitgelegd aan de hand van het organisatie diagram. Het diagram is te vinden bij de resultaten van de verkiezingen.

Het kern van het verhaal is dat leiderschap van onder naar boven wordt gekozen. Iedereen die teamlid is van een team dat aanwezig is op het Joomla Volunteer Portal, heeft stemrecht. Hier stemmen de teamleden hun leider, de leiders kiezen dan weer hun leiders en dit gaat zo door naar de top.


Dr. Joomla!

Een vraag tijdens Dr. Joomla was hoe je kan voorkomen dat iemand de plaatjes van je website kopieert. Er zijn hier extensies voor die bijvoorbeeld rechts klikken onmogelijk maken maar dit is niet afdoende. Het is simpelweg niet mogelijk om dit te voorkomen. Je kan namelijk met de Print Screen knop of met een programma zo een stukje van je scherm knippen en opslaan. Het enige wat je zou kunnen doen is het plaatje in lage resolutie en/of er een watermerk op te zetten.

Sponsoring JUG010

Per 2017 heeft de JUG010 sponsoren waardoor de maandelijkse JUG010 bijeenkomsten gratis kunnen blijven. Ook kunnen eventueel te houden Pizza, Bugs & Fun (PBF) in het Rotterdamse (deels) hiermee gefinancierd worden. De sponsoren zijn:

iFredBizzXLCrosslineMedia7Strel

Reageer

1000 Resterende tekens