De JUG010 op een nieuwe locatie

Na wat verkeerd rijden en zoeken komt iedereen aan op onze nieuwe locatie in Hoogvliet Rotterdam. Een grote groep deelnemers maakt er een avondje uit van en komt eten bij Brasserie La Cocotte. Tussendoor maken we tijd voor een drankje aan de bar. Weer helemaal JUG010! ;-)

Nieuws uit de community

Houd het nieuws over Joomla en de laatste versies in de gaten en deel wat je voor bij hebt zien komen!

Let op berichten van je hostingprovider, zeker als deze een nieuwe versie van PHP gaat gebruiken. Je hebt er geen last van als je zorgt dat Joomla up to date is.

Het leek er even op dat updaten niet meer mogelijk was met de extensie manager. Dat wordt later op de avond teruggedraaid. Toch zullen veel gebruikers de algemene updatefunctie binnen Joomla zelf gebruiken, via Componenten > Joomla update. De update nu-knop geeft aan of er nieuwe versies zijn Oude SSL-libraries worden omgezet tot er een nieuwe oplossing is.

In de laatste versie van Joomla die ontwikkeld wordt is een nieuwe functie voor SEF-URL'€™s ingebouwd. Hacks voor het verwijderen van de item-ID zijn daarmee niet meer nodig, wat betekent dat er geen nummers meer in de URL van artikelen zichtbaar zijn, als deze artikelen niet gekoppeld zijn aan een menu-item.

 

Presentatie Arnold Bergshoeff - Facebook integratie

Dit keer hebben we Arnold Bergshoeff van Verfrissend uitgenodigd.

Arnold Bergshoeff over Facebook in JUG010.jpg

Hoe koppel je Facebook aan Joomla? Arnold geeft veel korte demo’s met zijn account https://www.facebook.com/VerfrissendMarketing.
Welke dingen moet je regelen, waar moet je op letten, hoe zit het met performance, hoe zit het met privacy. Hoe krijg je data van Joomla naar Facebook en andersom? En waarom doe je dat? Wat is je doel? Genereer veel exposure of laat zien hoe populair je bent.

Zakelijke klanten hebben een bedrijfspagina en die kun je alleen onderhouden met een persoonlijk account. Het gaat vandaag vooral over de bedrijfspagina'€™s.

De developers omgeving van Facebook vind je op https://developers.facebook.com/ .
Hier vind je alle documentatie, de JavaScipt SDK (toolbox), codes voor widgets en plugins, apps en ID'€™s en analytics.

Facebook is inmiddels beter ingericht om de privacy van gebruikers beter te beschermen tegen bijvoorbeeld identiteitsfraude, maar daardoor ook complexer om in te bouwen.

Wat gebeurt er als je een Like-button op je website plaatst? De crawler scraped, wat wil zeggen dat deze zoekt naar info over afbeeldingen en inhoud.

Hoe kun je testen wat er precies uit je pagina op Facebook getoond wordt? Gebruik daarvoor de debugger tool: https://developers.facebook.com/tools/debug/

Vul een URL in en haal het nieuwe voorbeeld op.€œ 'Time scraped'€ laat zien op welk moment info opgehaald is. Je ziet een preview van hoe het er uit gaat zien als je een link uit je website deelt met Facebook. Je ziet in de debugger een button om nieuwe data uit je pagina te halen.
Google heeft ook een debugger tool, die minder visueel is dan die van Facebook: https://developers.google.com/structured-data/testing.
De developer tool van Twitter is te vinden op https://dev.twitter.com/. Kijk ook eens naar Twitter Cards https://dev.twitter.com/cards/overview.

Als het 'verkeerde plaatje wordt getoond', hoe voorkom je dat?
Ga goed om met de content in je website en houd je website zo clean mogelijk! Een duidelijke titel van je artikel geeft een goede post. Afbeeldingen moeten minimaal 200 pixels groot zijn, te kleine afbeeldingen worden€˜ 'overgeslagen'€™.

Heb je commerciële belangen? Investeer dan in een extensie. Een aanrader is te vinden bij SourceCoast: https://www.sourcecoast.com/joomla-facebook/ en een andere goede set extensies zijn die van Coala Web: http://coalaweb.com/extensions/joomla-extensions/.

Dokter Joomla!
Na veel discussie over social media, ontwikkelingen en mogelijke aanpassing van Joomla zelf is het tijd voor Dokter Joomla!Een vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Het forum in het echt: stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.

Woon jij in de regio Rotterdam? Of ben je bereid wat verder te reizen? Kom dan meedoen, dit is onze agenda. Je bent van harte welkom!

 

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Fred
Was wederom een leuke en leerzame avond in een prima locatie. Top!

Reageer

1000 Resterende tekens