Hamburger, saté, pizza, maar dan de luxe versie! Brasserie La Cocotte is een fijn adres, waar onze groep voor de bijeenkomst aan tafel gaat.  

Nieuws uit de community

Roland Dalmulder trapt af met het nieuws, over de laatste releases. Het team van Pizza, Bugs & Fun probeert een nieuwe datum te prikken, maar er is nog geen datum gevonden.

Het is namelijk niet handig om een dag te kiezen, waarop in Duitsland al veel bugs opgelost worden. Houd de website in de gaten!

Presentatie door Wilco Alsemgeest: TLS en SSL-certificaten, Hoe, waarom & waarmee

2016 08 16 20.02

Wilco Alsemgeest geeft een presentatie over TLS en SSL certificaten.

Is het instellen van een SSL-certificaat moeilijk? Er is een standaard optie in Joomla, kijk bij Systeem > Algemene instellingen > Forceer HTTPS. In deze optie zit een controle, er kan weinig mis gaan.

Wilco noemt een aantal keer Let's Encrypt, een dienst voor gratis ssl-certificaten. De website is https://letsencrypt.org/ 

Meet je website en maak het sneller. Wilco noemt analyzetool GTmetrix. https://gtmetrix.com/ en SSL Labs https://www.ssllabs.com/

Dokter Joomla!

Caching problemen, traagheid of duurt laden lang? Zet caching in Joomla uit! De meeste websites hebben namelijk geen cache nodig. Systeem > Algemene instellingen > tab Systeem > Cache-instellingen. Standaard staat het uit, maar bij problemen kan het zijn dat je het ooit aangezet had.

We kijken ook nog naar instellingen van widgetkit, een verborgen menu en nog veel meer. Kortom: veel tips en problemen zijn weer opgelost.

Kom je de volgende keer ook? Bekijk hier de komende data. Je bent van harte welkom!

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
slibbe
Fijn zo'n verslag! Top!

Reageer

1000 Resterende tekens