Arie opent de avond en heet iedereen welkom. Een paar oude bekende, de vaste kern zijn vanavond gekomen op de JUG010. Via Fred hebben we een prima locatie gevonden om deze bijeenkomst door te laten gaan. Met gepaste afstand en andere maatregelen, was het een leuke avond die de aanwezigen zeer gewaardeerd hebben! Hier komt nog eens bij dat we een aantal bezoekers digitaal hebben, die via een Jitsi meeting de JUG bijwonen.

Agenda:

 1. Welcome, opening door Arie. Locatie: Gebouw RET, dank aan Fred voor het mogelijk maken hiervan!
 2. Steeds meer extensies zijn J4 ready, een goede ontwikkeling!
 3. Met de Joomla Identity portal & Privacy consent is het van belang dat iedereen die hierin zit ook daadwerkelijk toestemming geeft. Een oproep aan alle vrijwilligers die dit nog niet gedaan hebben.
 4. De onderwerpen die vanavond besproken gaan worden zijn A en H, installatie en migratie. Vooraf was een rondvraag gedaan waar dit was uitgekomen:

  Jullie stemmen:
  • A: 6X - Installing
  • B: 4X - Accessibility
  • C: 4X - Media manager
  • D: 3X - Publishing workflow
  • E: 4X - Web services
  • F: 1X - Security features
  • G: 3X - HTML templates
  • H: 6X - Migrating fom J3

 5. Migratie: maak een backup, en doe die niet op een live site. Testen, testen, testen. De test van vanavond laat dit zien. Een feilloze migratie naar J4 zit er nog niet in.
 6. Docs over J4:  https://docs.joomla.org/Category:Joomla!_4.x 
  Meer informatie over web assets in Joomla 4: https://www.joomlashack.com/blog/tutorials/web-assets-in-joomla-4/

Doctor Joomla

Rene vd Baan

Ik wil een overzicht van verenigingen/organisaties in een overzicht zetten. Bijvoorbeeld in een tabel. Het is een tabel met max 4 kolommen. Met een functie om te alfabetiseren. Maar dit moet gemakkelijk doorzoekbaar zijn en wil een simpele en handige oplossing. Bij voorkeur met de standard Joomla mogelijkheden.
Kan input via de contactpersonen plugin?

Het kan met een de contactlist van Joomla, of een externe module, of component. Bijvoorbeeld, https://extensions.joomla.org/extension/azdirectory/

Bert Mastenbroek:

Werken in Code Mirror geeft vaak aan '</undefined>, dat was voorheen niet zo. Is daar een oplossing voor? 

We hebben het probleem niet kunnen reproduceren, JCE gebruiken als optie. 


Meedoen?

Wil jij ook eens aanschuiven bij de Gebruikersgroep in Rotterdam, de JUG010? Tussen Gouda, Den-Haag en Rotterdam in, liggen we prima gelegen voor een breed publiek! Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst, er is een gezellige bar, toegang is GRATIS, veel interactie, meestal wel tijd voor vragen aan Dokter Joomla. We eten van te voren met meestal een flinke groep. Je bent gewaarschuwd: de groep is groot, deelt heel veel kennis en het blijft meestal niet bij één keer meedoen!

Je bent van harte welkom!

Reageer

1000 Resterende tekens