Tijdens deze online presentatie over Custom Webservice Extensies voor Joomla!, zal Frits Jongbloets je hiermee kennis laten maken. 

Een webservice is een vorm van directe communicatie tussen twee online systemen. Bijvoorbeeld tussen jouw webshop en de betaalprovider. Of tussen jouw Joomla site en de sites van extensie-ontwikkelaars, om te kijken of er updates zijn. Hoe die communicatie precies verloopt, is vastgelegd in een zogeheten API. Zodoende wordt er ook wel gesproken over een API-koppeling.

In de afgelopen tijd heb ik een paar custom extensies gebouwd voor klanten, om Joomla via webservices te integreren met andere systemen:
  • het doorzoeken van een afgeschermde externe kennisdatabase
  • het integreren van Joomla gebruikersprofielen met een extern systeem voor ledenbeheer
In mijn presentatie wil ik je deze extensies laten zien en met je delen wat ik ervan geleerd heb. Zoals met wel meer dingen is het basisprincipe eenvoudig, maar voordat je een werkend geheel hebt dat voldoet aan de wensen van de klant...

Als het past binnen de tijd wil ik ook nog even kort stilstaan bij de nieuwe mogelijkheden van Joomla 4 op het gebied van webservices.

Online bijeenkomst:

Deze bijeenkomst zal online plaatsvinden met Google Meet (i.v.m. de corona-maatregelen).

De link voor deze bijeenkomst is: meet.google.com/khp-ybgg-uwt

Wij verzoeken u om - behalve u in deze agenda aan te melden - ook een e-mail te sturen aan: [email protected]

(Mocht er iets niet goed gaan met de verbinding tijdens Google Meet, dan kunnen wij u mailen tijdens de bijeenkomst)

4 reacties

EasyDiscuss Avatar
Pjasmits
Ben er deze keer ookweer bij.
0
EasyDiscuss Avatar
Patrick
Ben er ook weer bij
0
EasyDiscuss Avatar
Arjan Booij
Ben er ook weer bij.
Hoop met deze informatie te leren hoe ik het kan regelen met een goed systeem zodat ik mijn huidige component kan verwijderen, deze wordt namelijk niet meer bijgewerkt.

0
EasyDiscuss Avatar
Job van Barneveld
Ik red het toch niet om er vanavond bij te zijn. Ik zou het wel fijn vinden om de sheets van de presentatie te kunnen krijgen
0

Reageer

1000 Resterende tekens