Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

Stap 18 - Knoppen voor social sharing

Laat bezoekers artikelen delen via social media

socialshare

Lekker recept of goede kooktip? Maak het de bezoekers mogelijk om een artikel te delen via de diverse socialmediakanalen. Deze gratis publiciteit levert extra bezoekers naar de website op en is dus aantrekkelijk. Op onze site willen we daarom onder de recepten en kooktips, knoppen hebben voor het delen via social media.

01 Extensie zoeken

Joomla heeft standaard geen functionaliteit om te delen via social media. We gaan daarom op zoek naar een geschikte extensie. Dit doen we via de ingebouwde Joomla Extensions Directory onder Extensies > Extensiebeheer. Zoek daar op ‘compago social share’ en klik op het resultaat. Deze plug-in voegt socialsharingknoppen toe voor diverse socialmediakanalen en deze willen we gaan gebruiken voor de kooksite.

socialshare 01

02 Plug-in installeren

Klik op de groene ‘Install’-knop. In het scherm dat daarop volgt, klikken we op de ‘Installeren’-knop om te bevestigen dat we deze extensie willen installeren. De extensie wordt nu geïnstalleerd en je krijgt het bericht van een succesvolle installatie te zien.

socialshare 02

03 Plug-in configureren

Nu de plug-in is geïnstalleerd gaan we naar Extensies > Pluginbeheer en zoeken de plug-in op in de lijst. Open de plug-in, schakel hem in en klik op tabblad ‘Opties’. Hier stellen we in dat we de ‘FB Like’-, ‘Twitter’- en ‘Pinterest’-knoppen willen tonen. Ook stellen we de ‘Ignore Pagination’-optie in op ‘Yes’ om te voorkomen dat de knoppen tweemaal op de pagina worden getoond. Als we de site nu bekijken, zien we onder aan de artikelen de knoppen staan.

socialshare 03

Social sharing op Joomla.com

joomlacom social

Ook op Joomla.com kun je knoppen toevoegen voor social sharing, dankzij de plug-in die daarvoor standaard aanwezig is. Zoek in het pluginbeheer de ‘Siteground - Social buttons’-plug-in op en open deze. Stel de modus in op ‘Exclude social buttons in selected categories’ en selecteer verder geen categorieën. Klik op ‘Opslaan & sluiten’ en de social media knoppen zullen onder de artikelen zichtbaar zijn.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.