woensdag 02 oktober 2019
  798 Visits
Weet niet of deze vraag in de goede categorie staat, zo niet dan mag hij verplaatst worden, alvast dank hiervoor.
VRAAG:
Ik heb op een website een achtergrond aangepast middels een aangeleverde foto *.jpg, welke is aangeleverd door de klant. Zou graag deze *.jpg, ook willen opnemen in mijn artikelen, maar dan als watermerk, zodat daarover dan de content kan worden geplaatst. De afbeelding als watermerk mag uiteraard niet storend zij,

vr
meer dan een maand geleden
·
#20044
Je kunt css gebruiken om een image als achtergrond in te stellen: https://www.w3schools.com/cssref/pr_background-image.asp. En dan die css in je custom css bestand neerzetten.

Als ie minder duidelijk zichtbaar moet zijn dan de 'gewone' versie van de afbeelding kun je twee dingen doen: er in een fotobewerkingsprogramma (Photoshop, GIMP) een vagere versie van maken, of er een semi-transparante laag overheen leggen. Dat laatste kun je ook met css doen. Hier https://www.w3schools.com/css/css_image_transparency.asp wordt dat uitgelegd.
meer dan een maand geleden
·
#20045
O, en je kunt ook een template override maken waar je de achtergrondafbeelding in opneemt.
meer dan een maand geleden
·
#20057
"Zou graag deze *.jpg, ook willen opnemen in mijn artikelen, maar dan als watermerk, zodat daarover dan de content kan worden geplaatst. De afbeelding als watermerk mag uiteraard niet storend zij,"
Ik raad je aan voor een zo groot mogelijk contrast te zorgen tussen tekst en afbeelding. Je ziet nog te vaak dat op een lichte achtergrond(kleur) een tekst met lichte letterkleur wordt gebruikt, lichtblauw en wit bijv. Een op de 4 Nederlanders is laaggeletterd of heeft een beperking zoals het slecht kunnen onderscheiden van een bepaalde kleur. Tot zelfs kleurenblindheid. Wees dus voorzichtig met tekst op afbeeldingen.
En op elk scherm zijn de kleuren (tint) anders. Een goed contrast op jouw scherm kan op een ander scherm minder zijn. Zeker bij 4K-, retina- en andere schermen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.