donderdag 11 februari 2021
  0 Replies
  91 Visits
Heeft iemand ervaring met het volgende:

Een klant van mij heeft een site waar gebruikers kunnen inloggen om 'premium content' te bekijken - alleen bestemd voor ingelogde gebruikers dus. De klant verstuurt regelmatig via MailChimp een nieuwsbrief naar zijn gebruikers met daarin intro's van nieuw verschenen premium content en bij elk intro een lees-meer link. Als de gebruiker nog niet ingelogd is en hij klikt op zo'n link, dan wordt hij gevraagd eerst in te loggen. So far, so good. Maar:

Na inloggen wordt de gebruiker niet naar het betreffende artikel geredirect maar naar de Home page. Ter vergelijking: als ik 'handmatig' de url van zo'n artikel kopieer, uitlog en de url in de url balk plak dan word ik na opnieuw inloggen wel naar dat artikel geredirect.

Het lijkt dus te zitten in de manier waarop MailChimp de urls "verbouwt" omwille van het monitoren van de nieuwsbriefverzending. Ter info, zo'n MailChimp link kan er bijv. zo uit zien:

https://procura.us4.list-manage.com/track/click?u=f2054d1ca495ffc760c2a607d&id=bae4186f5e&e=855ec5bae5

Terwijl de "normale" urls beginnen met:

https://www.procura.be/...

Als je al ingelogd bent en je klikt op zo'n link dan wordt de MailChimp link netjes "vertaald" naar de normale url. Het lijkt er dus op dat die vertaling onderbroken wordt door het inloggen en dat er daarna geen bruikbare link meer voorhanden is voor Joomla.

Suggesties zijn welkom...
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!